Τουρκία: Έδιωξαν ιμάμη επειδή βρέθηκαν κομμάτια αγγουριού σε... σημείο του σώματός του!


Ένας ιμάμης από επαρχία της Κεντρικής Ανατολίας πήγε στο νοσοκομείο  με έντονους πόνους στην κοιλιά και αιμορραγία

Απομακρύνθηκε από την θέση του ένας ιμάμης από επαρχία της Κεντρικής Ανατολίας στην γειτονική Τουρκία. Τι είχε συμβεί; Τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Ιουνίου ο ιμάμης οδηγήθηκε στα επείγοντα περιστατικά σε τοπικό νοσοκομείο στην Καισάρεια με έντονους πόνους στην κοιλιά και αιμορραγία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet, οι γιατροί αφαίρεσαν κομμάτια αγγουριού από το ορθό, (Το ορθό είναι το τελευταίο τμήμα του παχέος εντέρου πριν τον πρωκτό) του 39χρονου Τούρκου και η επίσημη διάγνωση ήταν: «αιμορραγία στον πρωκτό και στο ορθό και ξένο αντικείμενο στο ορθό».

Την επόμενη ημέρα, μετά την δημοσιοποίηση του περιστατικού στον τοπικό Τύπο ο ιμάμης απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) της οποίας είναι υπάλληλος.



Η Ένωση Γιατρών της χώρας καταδίκασε τη απομάκρυνση του ιμάμη και κατηγόρησε το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου στην Καισάρεια για διαρροή πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση ασθενούς.

Ο Ardıl Bayram Şahin, μέλος της Επιτροπής Γιατρών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε: «Δεν γνωρίζουμε τι λέει η επίσημη έρευνα, αλλά η απόλυση είναι απαράδεκτη. Τέτοιου είδους παραβιάσεις δικαιωμάτων μπορεί να αποτρέψουν ανθρώπους που ακολουθούν διάφορες σεξουαλικές πρακτικές, ειδικά αυτοί που είναι δημόσιοι υπάλληλοι, από το να ζητήσουν ιατρική βοήθεια».


Πηγή

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου