Εξετάσεις για πτυχίο ραδιοερασιτέχνη


Τη δυνατότητα συμμετοχής σε ένα “χόμπι” που συναρπάζει ακόμα και στη ψηφιακή εποχή των τηλεπικοινωνιών, χιλιάδες ανθρώπους...


Τη δυνατότητα συμμετοχής σε ένα “χόμπι” που συναρπάζει ακόμα και στη ψηφιακή εποχή των τηλεπικοινωνιών, χιλιάδες ανθρώπους σε όλη τη γη, έχουν οι Χανιώτες “εραστές” των ραδιοκυμάτων, καθώς προκηρύχθηκαν οι εξετάσεις υποψηφίων για την απόκτηση πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη, Α΄ περιόδου 2016.
Οι εξετάσεις έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 και θα διεξαχθούν σε αίθουσα της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, (οδός Νεροκούρου 30 Χανιά), με ώρα έναρξης 9 π.μ..
Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, με τη χρήση εγκατεστημένου μηχανογραφικού συστήματος εξετάσεων.
Η υποβολή αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις από τους υποψήφιους ραδιοερασιτέχνες, που έχουν μόνιμη κατοικία στo Νομό Χανίων, θα πρέπει να γίνει μέχρι 20 Μαΐου 2016 σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Οι ραδιοερασιτέχνες εκμηδένισαν τις τηλεπικοινωνιακές αποστάσεις πολλά χρόνια πριν από την επανάσταση του Ιντερνετ. Οχι λίγες φορές σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, όπως σεισμοί και πυρκαγιές, που έχουν καταρρεύσει οι συνηθισμένοι τρόποι τηλεπικοινωνίας, έχουν διαθέσει τα μηχανήματα και τις συχνότητές τους για την αποκατάσταση των τηλεπικοινωνιών και τη συνεννόηση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας!
Οι ραδιοερασιτέχνες δεν έχουν σχέση με τους “ραδιοπειρατές” ή ερασιτέχνες των μεσαίων κυμάτων, αλλά εκπέμπουν με άδεια μέσα από συχνότητες των βραχέων κυμάτων (SW) και των VHF.
Στην Κρήτη έχει δημιουργηθεί η Ενωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης, η οποία στην ιστοσελίδα της: http://www.rasc.gr/portal/ εξηγεί ότι «οι ραδιοερασιτέχνες χρησιμοποιούν μηχανήματα, γνωστά ως πομποδέκτες για να επικοινωνήσουν με άλλα άτομα.


About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου