5 Tips για περισσότερη μπαταρία στο smartphone


Βλέπετε με τρόμο την μπαταρία του smartphone να εξαντλείται; Ξεπεράστε το με τα παρακάτω απλά βήματα 

1.Διαγράψτε όλες τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ 
Παρόλο που τα έχετε θέσει σε αχρηστία, αρκετά apps που κατεβάσατε το 2013, κι έκτοτε σας ακολουθούν από συσκευή σε συσκευή, συνεχίζουν να εκτελούν εργασίες που 'τρέχουν' στο παρασκήνιο στγνώνοντας την μπαταρία του κινητού. Διαγράψτε τα μια κι έξω για να ελαφρύνετε τόσο την μπαταρία όσο και την μνήμη του κινητού σας. 

2. Απενεργοποιήστε τις παρασκηνιακές λειτουργίες όσων apps δεν θέλετε να διαγράψετε 
Κάποια apps, όπως το Facebook, το Twitter ή το Instagram, έχει νόημα να λειτουργούν στο παρασκήνιο ώστε να συλλέγουν δεδομένα και να στέλνουν ειδοποιήσεις που σας αφορούν. Γιατί όμως να κάνουν το ίδιο εφαρμογές όπως παιχνίδια, και media players εξαντλώντας την μπαταρία του smartphone σας; Απενεργοποιήστε τις πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις (IOS: Settings—>General—>Background App Refresh // Android: Settings—>Data usage   

3. Σταματήστε την εμμονική διακοπή λειτουργίας, των apps που ΄τρέχουν' στο παρασκήνιο 
Μέχρι πρότινος πιστέυαμε ότι με το διπλό κλικ στο κεντρικό κουμπί του iPhone (ή την αντίστοιχη εντολή στα κινητά με Android) και το κλείσιμο εφαρμογών γλιτώναμε την μπαταρία του κινητού μας από την εξάντληση. Έλα όμως που αυτή η μέθοδος είναι πέρα για πέρα λανθασμένη. Το εμμονικό κλείσιμο εφαρμογών με αυτή τη μέθοδο, σημαίνει ότι την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσεις όποια εφαρμογή έκλεισες, η συσκευή θα καταβάλλει τη διπλάσια προσπάθεια για να την ξανανοίξει, γεγονός που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην μπαταρία.   

4. Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις εφαρμογών 
Λαμβάνετε πολλές ειδοποιήσεις (push notifications) από εφαρμογές κατά τη διάρκεια του 24ωρου; Η μπαταρία υποφέρει. Σταματήστε την τρέλα με μια επίσκεψη στις ρυθμίσεις της συσκευής και επεκτείνετε το υπόλοιπο της φόρτισης της μπαταρίας του. (iOS: Settings—>Notifications // Android: Settings—>Sound & notification—>App notifications)   

5. Απενεργοποιήστε τον γεωγραφικό εντοπισμό της συσκευής 
Εκτός από τις προφανείς εφαρμογές που σκανάρουν και χρησιμοποιούν την γεωγραφική σας θέση, όπως οι χάρτες της Google, το GPS ή το υποβοηθούμενο GPS του smartphone σας είναι μια από τις «πληγές» της μπαταρίας του που προκαλεί το στέγνωμά της σε χρόνο DT. Απενεργοποιήστε το location services με δύο απλές κινήσεις, και πάλι από το ανάλογο μενού στις ρυθμίσεις της συσκευής (iOS: Settings—>Privacy—>Location Services // Android: Settings—>General–>Location) 

Εάν ακολουθήσατε κάποιο από τα παραπάνω ή και τα 5 βήματα, τότε οι ακόλουθες οδηγίες ίσως να βελτιώσουν την κατάσταση προτού σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο αλλαγής της μπαταρίας ή... εκπαραθύρωσης της συσκευής σας.   

  • Χαμηλώστε την ένταση φωτισμού οθόνης 

  • Απενεργοποιήστε τη δόνηση του κινητού – ο μηχανισμός που δονεί τη συσκευή είναι ενεργοβόρος όσο λίγα χαρακτηριστικά. 

  • Χρησιμοποιείτε σκουρόχρωμο ή μαύρο φόντο – αφορά κυρίως σε συσκευές με AMOLED οθόνη (Samsung / Motorola) 

  • Μην περιμένετε να αδειάσει ή να γεμίσει τελείως η μπαταρία – αντίθετα με παλαιότερες αντιλήψεις (όταν τα κινητά είχαν ακόμα πορτάκι) δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο εάν θα διακόψεις τη φόρτιση στο 67% ή θα την ξεκινήσεις στο 1% (εκτός αν έχετε ακόμα κινητό με πορτάκι). 

  • Δώστε σημασία στην ένδειξη ισχύος λήψης της συσκευής - Σε κανονικές συνθήκες το κινητό βρίσκεται μονίμως σε αναζήτηση σήματος είτε 3G / 4G, είτε Wi-Fi. Όταν το σήμα είναι χαμηλής ισχύος το smartphone θα συνεχίσει να ψάχνει για καλύτερο σήμα, σε μια πραγματικά ενεργοβόρα διαδικασία που θα στεγνώσει την μπαταρία πολύ γρήγορα. Οπότε... 
  • Σε extreme περιπτώσεις απώλειας σήματος – γυρίστε το τηλέφωνο σε Airplane Mode, γιατί όπως και να το κάνουμε, καλύτερα να έχεις ένα ... αποβλακωμένο παρά ενα πεθαμένο τηλέφωνο. 

About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου