ΝΔ: Κατατέθηκε η εξεταστική για το 3ο Μνημόνιο


Διαβάστε όλο το κείμενο της πρότασης - Ζητά να διερευνηθεί εάν το Μαξίμου απεργαζόταν σχέδιο Grexit, έκδοσης παραλλήλου νομίσματος, «κουρέματος» ομολόγων της ΕΚΤ και εισβολής στο Νομισματοκοπείο - Τι απαντά το Μαξίμου



Τη διερεύνηση  ενδεχόμενων πολιτικών και ποινικών ευθυνών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που προκάλεσαν το «κλείσιμο» των τραπεζών, την επιβολή capital controls, τη νέα ανακεφαλαιοποίηση και το τρίτο Μνημόνιο ζητά και επισήμως η Νέα Δημοκρατία, με την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής επιτροπής που κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Το κείμενο υπογράφεται από το σύνολο των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και, μεταξύ άλλων, ζητείται η διερεύνηση της ύπαρξη του περίφημου «Plan X». Αν, δηλαδή, το Μέγαρο Μαξίμου απεργαζόταν παράλληλο «σχέδιο»:

- εξόδου της χώρας από το ευρώ
- έκδοσης παραλλήλου νομίσματος
- «κουρέματος» των ομολόγων που διακρατούσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
- εισβολής στο Νομισματοκοπείο.

Επίσης
- αν το «σχέδιο» αυτό, που δήλωσαν ότι προετοίμαζαν υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ήταν σε γνώση του  πρωθυπουργού, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται ή αν ενεργούσαν άνευ εντολής του.

Επίσης, ζητείται να διερευνηθεί, εάν η κυβέρνηση, γνώριζε πως οι ενέργειές της θα προκαλέσουν:

- Κλείσιμο των τραπεζών
- Επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών
- υπογραφή του 3ου Μνημονίου
- ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Πλέον, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα αποφασίσει την ημέρα συζήτησης της πρότασης στην Ολομέλεια της Βουλής. Σύμφωνα με τον Κανονισμό λειτουργίας του Σώματος για την σύσταση της επιτροπής απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των παρόντων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να στηρίξει την πρόταση της ΝΔ, ώστε και οι «γαλάζιοι» βουλευτές με την σειρά τους να στηρίξουν την πρόταση για Εξεταστική που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Σήμερα, ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου ενημέρωσε ότι δεν θα στηρίξει την πρόταση της ΝΔ, κάτι που σημαίνει ότι η καταψήφισή της στην Ολομέλεια είναι το πιθανότερο σενάριο.

περισσότερα εδώ πηγή

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου