Σύνοδος Κορυφής: Θρίλερ χωρίς τέλος για τον νέο Γιούνκερ


Ξημέρωσε στις Βρυξέλλες ακόμα να… τελειώσει η Σύνοδος Κορυφής για τα νέα πρόσωπα στις κορυφαίες θέσεις της Ε.Ε. «Νεκρή» η συμβιβαστική πρόταση. Απαγορεύτηκε στους αρχηγούς των 28 κρατών μελών να έχουν μαζί τους κινητά! Δεύτερο γύρο διμερών συναντήσεων ξεκίνησε ο Ντόναλντ Τουσκ για να αρθεί το αδιέξοδο. Πιθανή νέα Σύνοδος στις 15 Ιουλίου.

Θα βγει λευκός καπνός στις Βρυξέλλες ή όχι για τον άνθρωπο που θα αναλάβει την προεδρία της Κομισιόν; Η ερώτηση δεν έχει ακόμη απάντηση. Οι 28 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών μελών της Ε.Ε. προσπαθούν να συμφωνήσουν για το πρόσωπο που θα διαδεχτεί τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αλλά η εξίσωση μοιάζει δύσκολη και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να γίνει νέα Σύνοδος Κορυφής στις 15 Ιουλίου.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντοναλντ Τουσκ, σύμφωνα με τους ανταποκριτές που βρίσκονται στις Βρυξέλλες και παρακολουθούν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ανακοίνωσε νέο γύρο ξεχωριστών συναντήσεων με κάθε έναν από τους 28 ηγέτες. Κάτι που δείχνει πως υπάρχει ακόμα πολλή… ώρα για να βγάλει η Σύνοδος Κορυφής «λευκό καπνό».






Περισσότερα: newsit

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου