Βόμβα: Πήραν λάθος αναδρομικά χιλιάδες συνταξιούχοι


Εμπιστευτικό έγγραφο του ΕΦΚΑ, που φέρνει στη δημοσιότητα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, αποκαλύπτει λάθη στα ποσά των αναδρομικών που πληρώθηκαν τον Δεκέμβριο σε χιλιάδες συνταξιούχους από ένα σύνολο 121.401 συνταξιούχων αποστράτων και άλλων κατηγοριών ειδικών μισθολογίων.

Η… πρώτη βόμβα είναι η ομολογία που έρχεται από τον ΕΦΚΑ, ότι από εκ των υστέρων έλεγχο -ο οποίος συνεχίζεται- διαπιστώθηκε ότι άλλοι πήραν παραπάνω αναδρομικά από όσα έπρεπε, άλλοι πήραν λιγότερα και άλλοι τίποτε, παρότι δικαιούνταν επιστροφές χρημάτων από το υπόλοιπο 50% της μείωσης των συντάξεων που είχαν με τις αλλαγές στα μισθολόγια του 2012.

Τα πρώτα ευρήματα είναι «σοβαρά», όπως λέει το αποκαλυπτικό έγγραφο, ενώ επισημαίνεται ότι η έρευνα για να διαπιστωθεί η έκταση των λαθών συνεχίζεται.

Η… δεύτερη βόμβα είναι ότι στις περιπτώσεις συνταξιούχων που έχει διαπιστωθεί ότι έχουν πάρει περισσότερα αναδρομικά από αυτά που δικαιούνται, καθώς και σε όσους άλλους εντοπιστούν παραπάνω αναδρομικά με την ολοκλήρωση του ελέγχου, αυτά τα επιπλέον ποσά θα κληθούν να τα επιστρέψουν με παρακράτηση σύνταξης.




Περισσότερα: newsbomb

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου