Συμφωνία Πρεσπών: Σε πανικό ο Τσίπρας - Ζητάει νέο πρωτόκολλο συμφωνίας από Ζάεφ


Συμφωνία των Πρεσπών : Ραγδαίες εξελίξεις - Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την περίφημη συμφωνία των Πρεσπών να βουλιάζει στο βούρκο - Απομακρύνονται από τους στόχους του Τσίπρα και οι «πρόθυμοι» της αντιπολίτευσης που ήταν έτοιμοι να τον βοηθήσουν να περάσει τη συμφωωνία από τη Βουλή των Ελλήνων - Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον Σκοπιανό πρωθυπουργό και ζήτησε από τον Ζάεφ την υπογραφή ερμηνευτικού πρωτοκόλλου για το θέμα της μακεδονικής γλώσσας και της ταυτότητας 

Μετά και τις πρόσφατες προκλητικές τοποθετήσεις του πρωθυπουργού της FYROM Ζόραν Ζάεφ, που ερμηνεύουν τη Συμφωνία των Πρεσπών με εντελώς ανιστόρητο –αλλά και εκτός γράμματος και πνεύματος της Συμφωνίας- τρόπο, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου αποφάσισε οριστικά να απαιτήσει ερμηνευτικό πρωτόκολλο της Συμφωνίας.
Πρόκειται –υπενθυμίζουμε- για επιλογή για την οποία πρώτο έχει ενημερώσει το Newsbomb.gr προ εβδομάδων.

Επιλογή που έχει συζητηθεί και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, ο οποίος πρώτος είχε έμμεσα αλλά σαφέστατα κάνει λόγο για την ανάγκη αυτή με την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη στις 26 Οκτωβρίου και στη συνέχεια με άλλες δημόσιες τοποθετήσεις του.




Περισσότερα: newsbomb

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου