Ομηρία στην Ιταλία: Μέλος της Μαφίας κρατά υπαλλήλους σε ταχυδρομείο


Μέλος της Νταγκέτα, της Μαφίας της Καλαβρίας, εισέβαλε σε ταχυδρομείο στη Ρέτζιο Εμίλια, στη βόρεια Ιταλία και κρατά ομήρους τέσσερις υπαλλήλους και τη διευθύντρια του υποκαταστήματος! Δράστης είναι ο Φραντσέσκο Αμάτο και ζητά να μιλήσει με τον υπουργό Εσωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι.

Ο Φραντσέσκο Αμάτο εισέβαλε στο ταχυδρομείο και ταμπουρώθηκε στο κτίριο. Είναι οπλισμένος με ένα κουζινομάχαιρο και ζητά να μιλήσει με τον Σαλβίνι, τον αρχηγό της ακροδεξιάς Λέγκα και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στην Ιταλία. Ο δράστης καταδικάστηκε πριν από μερικές μέρες σε 19 χρόνια φυλάκισης.

Όταν μπήκε στο ταχυδρομείο, ο Αμάτο έδιωξε τους επτά πελάτες που βρίσκονταν εκεί και κράτησε μόνο τους υπαλλήλους και τη διευθύντρια. «Θα σας σκοτώσω όλους» φώναζε όπως αναφέρει δημοσίευμα της Corriere. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Αμάτο είπε ότι η μητέρα του εργαζόταν στο συγκεκριμένο ταχυδρομείο επί έξι χρόνια.

Ο Αμάτο καταδικάσθηκε πρόσφατα σε 19 χρόνια κάθειρξης, αλλά οι καραμπινιέροι δεν μπόρεσαν να τον μεταφέρουν στην φυλακή, διότι ο μαφιόζος εγκατέλειψε την περιοχή στην οποία διέμενε.

Το μέλος της καλαβρέζικης μαφίας φέρει μαχαίρι και σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν μέχρι αυτή την στιγμή, δεν επιδεικνύει διάθεση συνεργασίας με τις αστυνομικές δυνάμεις και με τους καραμπινιέρους που βρίσκονται έξω από το ταχυδρομείο. Αν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν, οι ειδικές δυνάμεις θα μπουν στα γραφεία του ταχυδρομείου.




Πηγή: newsit, Με πληροφορίες από corriere.it και ΑΠΕ – ΜΠΕ

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου