10 ιστορίες ανθρώπων που αποδεικνύουν γιατί ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάμε στην ζωή


Όπως συμβαίνει συχνά, εμφανίζονται προβλήματα που μας κάνουν την ζωή τόσο δύσκολη που απλά το μόνο που θέλουμε είναι να τα παρατήσουμε όλα. Για κάποιους ανθρώπους, αυτή η φάση της ζωής τους γίνεται ένα κάλεσμα για να κάνουν μεγάλες αλλαγές στην ζωή τους. 

Πιστεύουμε ότι σε τέτοιες στιγμές, αυτό που χρειάζονται οι περισσότεροι άνθρωποι είναι στήριξη από τους κοντινούς ανθρώπους και ένα είδος κινήτρου στην ζωή τους. Αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικές ιστορίες απλών ανθρώπων που κατάφεραν και ξεπέρασαν πολλά εμπόδια στην ζωή τους και κατάφεραν να κάνουν αυτό που πραγματικά ήθελαν.

Νικ Βούισιτς

Ο Νικ Βούισιτς γεννήθηκε χωρίς χέρια και πόδια, είναι ένας άνθρωπος με απίστευτη ψυχική δύναμη, όχι απλά κατάφερε να μην πάθει κατάθλιψη, αλλά έγινε μια μοναδική απόδειξη, πως ακόμα και υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες, ο οποιοσδήποτε μπορεί να καταφέρει να γίνει ευτυχισμένος. Ο Νικ παίζει γκολφ, κάνει σέρφινγκ, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο δίνοντας ομιλίες και πρόσφατα έγινε για δεύτερη φορά πατέρας. Όταν τον ρωτάνε παιδιά στον δρόμο τι έπαθε, αυτός απαντάει αστειευόμενος: «Για όλα φταίει το κάπνισμα!» 

Μπιλ Πόρτερ

Ο Μπιλ Πόρτερ είναι ένα λαμπρό παράδειγμα που αποδεικνύει πως, όταν κάποιος έχει ένα στόχο στην ζωή του και έχει πραγματική θέληση, μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Ο Μπιλ Πότερ γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση και το όνειρό του ήταν να εργαστεί ως πωλητής. Μετά από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο επιτυχημένους πωλητές στην Αμερική. Το 2002 γυρίστηκε η ταινία «Πόρτα πόρτα» με θέμα την ζωή του, στην οποία αναδεικνύεται η ψυχική του δύναμη, είναι μια ταινία που πρέπει να δουν όλοι όσοι πιστεύουν πως δεν είναι φτιαγμένοι να κάνουν ό,τι θέλουν στην ζωή τους. 



Εβγκένι Σμιρνόφ

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για έναν χορευτή από το να χάσει ένα από τα άκρα του. Αυτό ακριβώς όμως συνέβη στον Εβγκένι, ο οποίος έχασε το πόδι του σε τροχαίο δυστύχημα. Ο Εβγκένι είναι πρωταθλητής Ρωσίας στο break dance, παρόλο που αφού έβαλε το προσθετικό μέλος χρειάστηκε να μάθει να χορεύει από την αρχή. Ο Εβγέκνι είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ψυχικής δύναμης, που κατάφερε να αποδείξει στον κόσμο, πως μπορεί να συνεχίζει να χορεύει έχοντας μόνο ένα πόδι. 

Αλέσια Βλαντίκινα

Απλά κοιτάξτε αυτήν την υπέροχη κοπέλα. Στα 20 της χρόνια χρειάστηκε να περάσει μια σκληρή δοκιμασία: σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην Ταϊλάνδη εκτός από το γεγονός πως έχασε το αριστερό της χέρι, έχασε και έναν πολύ κοντινή της φίλη. Η Αλέσια όμως δεν τα παράτησε: μετά απλό το ατύχημα η Αλέσια πήρε μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, όπου κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση και να θέσει ένα καινούργιο παγκόσμιο ρεκόρ. Η Αλέσια αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει πρόσθετο μέλος, διότι όπως είπε, δεν είναι καθόλου βολικό και μπορεί να κάνει τα πάντα τέλεια με το ένα χέρι. 



Σιλβέστερ Σταλόνε

Νομίζετε πως για να γίνεται ένας υπέροχος ηθοποιός, πρέπει να έχετε μια τέλεια εξωτερική εμφάνιση, χωρίς να έχετε καθόλου ελαττώματα; Αυτό προφανώς δεν αληθεύει! Ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ κρύβει μια ιστορία που δεν γνωρίζουν πολλοί. Ως αποτέλεσμα ενός τραυματισμού κατά τη διάρκεια της γέννησή του, η αριστερή πλευρά του προσώπου του, στερείται τις εκφράσεις του προσώπου. Το στόμα είναι ελαφρώς στραβό, το αριστερό βλέφαρο κρέμεται ελαφρώς και η γλώσσα του είναι μερικώς παράλυτη, γεγονός που δυσκολεύει την ομιλία του. Αυτό όμως δεν του στάθηκε εμπόδιο στο να γίνει ένας από τους πιο διάσημους και επιτυχημένους ηθοποιούς της εποχής μας. 

Αντρέα Μποτσέλι

Ο Αντρέα Μποτσέλι έχει χάσει την όρασή του, όμως αυτό δεν τον σταμάτησε από το να γίνει ένας από τους πιο γνωστούς τραγουδιστές κλασικής μουσικής στην Ιταλία, μέσα από τα τραγούδια του προσπαθεί να διασκεδάσει αλλά και την ίδια στιγμή να εμπνεύσει το κοινό. Ο Αντρέα Μποτσέλι παντρεύτηκε πρόσφατα για δεύτερη φορά και έχει ήδη τρία παιδιά. Ο ίδιος λέει πως δεν μπορεί να δει τον κόσμο όπως εμείς, όμως μπορεί να δει τον εσωτερικό κόσμο του και να τον εκφράσει μέσα από το τραγούδι. 



Μαντλίν Στιούαρτ

Η Μαντλίν Στιούαρτ παρόλο που πάσχει από την σύνδρομο Down, αποφάσισε πως ήθελε να γίνει μοντέλο. Και τα κατάφερε! Για να τα καταφέρει βέβαια χρειάστηκε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και να χάσει 20 κιλά, προφανώς τα περισσότερα πρακτορεία δεν την δεχόντουσαν, για αυτό και χρειάστηκε πολύς καιρός για να καταφέρει να μπει σε πρακτορείο μοντέλων. Όμως τελικά τα κατάφερε και υπέγραψε συμβόλαιο με τη μάρκα ρούχων «Manifesta» και πρόσφατα συμμετείχε στην εβδομάδα μόδας στη Νέα Υόρκη. Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα εάν πραγματικά προσπαθήσεις! 

Βικτόρια Ντουβάλ

Ο αθλητής παραμένει πάντα αθλητής ότι και να γίνει. Αυτό απέδειξε η 20χρονη Αμερικανίδα τενίστρια Βικτόρια Ντουβάλ η οποία κατάφερε να νικήσει λέμφωμα Hodgkins και επέστρεψε δυναμική πίσω στις προπονήσεις της και συμμετείχε σε μεγάλες διοργανώσεις αγώνων. Η Βικτόρια νίκησε την πιο σημαντική μάχη στην ζωή της, όπου ο αντίπαλός της ήταν αυτή η νόσος, το βραβείο που νίκησε ήταν η ζωή της. 



Chantelle Brown-Young

Η ομορφιά αυτού του μοντέλου είναι αρκετά πρωτότυπη: η Chantel από μικρή ηλικία πάσχει από λεύκη, μια δερματική ασθένεια, όπου κάνει το δέρμα της να χάνει το χρώμα του σε διάφορα σημεία του σώματός της. Έχοντας μια εξαιρετική εξωτερική εμφάνιση και όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου, αποφάσισε να μετατρέψει αυτό το «μειονέκτημα» σε πλεονέκτημα: ως αποτέλεσμα έγινε πασίγνωστο μοντέλο. «Υπάρχουν άνθρωποι με σκούρο και λευκό δέρμα, εγώ μπορώ να συμπεριληφθώ και στις δύο κατηγορίες» — με χιούμορ περιγράφει την εμφάνισή της η Chantelle. 

Ξένια Μπεζούγκλοβα

Η Ξένια είναι μητέρα δύο παιδιών, νικήτρια σε διαγωνισμό ομορφιάς σε άτομα με αναπηρία της Ιταλίας, κοινωνική ακτιβίστρια που έχει ως στόχο να κάνει το αστικό περιβάλλον προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία, είναι ένας άνθρωπος γεμάτος ζωντάνια και εξακολουθεί να έχει δεκάδες σχέδια για την ζωή της. Είναι μια γυναίκα με απίστευτη ψυχική δύναμη και ανεξάντλητης αισιοδοξίας — είναι ένα ζωντανό παράδειγμα πως η αναπηρική καρέκλα δεν είναι καταδίκη.



 Υ.Γ. Η ζωή δοκιμάζει της δυνάμεις μας αρκετά συχνά. Αλλά παρ ‘όλες τις ιδιοτροπίες της, παρόλο που μπορεί να είναι άδικες, η ζωή παραμένει εκπληκτική. Ακόμη και στις περιπτώσεις που η ζωή μας χωρίζεται σε δύο κομμάτια, το «πριν» και το «μετά». Οι παραπάνω ιστορίες ανθρώπων θα πρέπει να είναι πηγή έμπνευσης και για τους υγιείς ανθρώπους. Τι θα κάνατε εσείς στην θέση τους;






About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου