Στο τραπέζι η κατάργηση της τηγανιτής πατάτας από το πιτόγυρο

Τεράστιο είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην εστίαση, λόγω της μεγάλης έλλειψης πρώτων υλών και ιδίως του ηλιέλαιου. Ως εκ τούτου οι επιχειρηματίες ψάχνουν ευφάνταστους τρόπους για να μην επιβαρυνθούν και άλλο οι καταναλωτές.

Μια από τις σκέψεις αυτές είναι να αφαιρέσουν τα τηγανητά από το μενού των εστιατορίων και των ταβερνών ενώ τα σουβλατζίδικα, δεδομένης της αύξησης της τιμής των σουβλακίων, σκέφτονται να αφαιρέσουν τις τηγανιτές πατάτες από το εθνικό μας φαγητό προκειμένου να μην χρειαστεί να αυξήσουν και άλλο την τιμή.

Υπενθυμίζεται ότι το τυλιχτό σουβλάκι (πίτα γύρος) ακριβαίνει κατά 20-50 λεπτά του ευρώ, κι αναμένεται να πάει στα 3,20 ευρώ στην Αθήνα. Μετά από την αύξηση κατά 12% που είχε γίνει πέρυσι στο τέλος του καλοκαιριού, το σουβλάκι με πίτα κοστίζει από 2,60 έως 3 ευρώ και το καλαμάκι (σκέτο) στα 1,80 με 1,90 ευρώ. Κάτι που σημαίνει ότι το πάλαι ποτέ φθηνό γεύμα για μία τετραμελή οικογένεια, θα κοστίζει πλέον κοντά στα 30 ευρώ, αν πάρουν κι αναψυκτικό και πατάτες!




Περισσότερα: dikaiologitika

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου