Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 99-93: Ράις από άλλον... πλανήτη, «πράσινο» το ντέρμπι


Με τον Ταϊρίς Ράις να κάνει το ματς της ζωής του με 41 πόντους (5/7 δίποντα, 8/16 τρίποντα, 7/7 βολές), ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ  με 99-93 στην παράταση και έφτασε στο 8-4 στην EuroLeague! Στο 5-7 έπεσε ο Ολυμπιακός. 

Στο ΟΑΚΑ έγινε πραγματική... ματσάρα και αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι σε ένα ματς Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τον νικητή και να κάνει προβλέψεις. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε υπέρ του δέοντος ανταγωνιστικός, διεκδίκησε μέχρι τέλους μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε τον... φοβερό και τρομερό, Ταϊρίς Ράις!

Ο Αμερικανός γκαρντ έμοιαζε «σεληνιασμένος» από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα, δεν έβαλε σε κανένα σημείο «φρένο» και έφτασε στο σημείο να ισοφαρίσει την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην EuroLeague έχοντας 41 πόντους με 5/7 δίποντα, 8/16 τρίποντα και 7/7 βολές! Ο Ντεσόν Τόμας ήταν ουσιαστικός, αλλά ο παίκτης-κλειδί στο τέλος ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος με δικό του καλάθι στα 3'' πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας έστειλε το ματς στην παράταση (86-86) ενώ έβγαλε και σημαντικές άμυνες. Όσο για τον Καλάθη; Αν και είχε «γεμάτο» ματς με 14 πόντους, 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα ήταν πολύ άστοχος έξω από τα 6.75 μέτρα με 0/9 τρίποντα! 

Στον αντίποδα, ο Βασίλης Σπανούλης πραγματοποίησε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι και μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο ΟΑΚΑ (18π.., 5ασ.), ο Μπράντον Πολ κράτησε τον Ολυμπιακό μέσα στο ματς και δεν άφηνε τον Παναθηναϊκό να διατηρήσει το momentum, ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν ο... γνωστός Μιλουτίνοφ. Άκρως ουσιαστικός με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ.  

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου