Ήλιος: ηχιτικό ντοκουμέντο σοκ - Τα τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης (Video)


Τα τελευταία λεπτά της πτήσης 522 της HELIOS όπως καταγράφηκαν από τους πιλότους των δύο F16 που απογειώθηκαν από την Αγχίαλο.

Η κυπριακή ιστοσελίδα Philnews φέρνει στη δημοσιότητα το τι συνέβη τα τελευταία λεπτά της πτήσης 522 της HELIOS η οποία κατάπεσε στις 14 Αυγούστου του 2005. Οι τελευταίες στιγμές της μοιραίας πτήσης έχουν καταγραφεί από τους πιλότους των δύο F16 που απογειώθηκαν από την Αγχίαλο για να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν το αεροπλάνο που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να επικοινωνεί με τον πύργο ελέγχου.

Το philenews δημοσιεύει το συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο με τον τότε σμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας Παναγιώτη Σταθόπουλο ναπεριγράφει τις τελευταίες κινήσεις του αεροπλάνου αλλά και του Ανδρέα Προδρόμου μέσα στο πιλοτήριο.

Στις 14 Αυγούστου στις 12.05 το αεροσκάφος συντρίβεται στο Γραμματικό Αττικής. Η φωνή του Έλληνα πιλότου και αρχηγού του σμήνους των F-16 "σπάει":

«MAYDAY MAYDAY Πρόσκρουση πολιτικού αεροσκάφους».

Οι διάλογοι με τον έλεγχο το έδαφος είναι συγκλονιστικοί. Ο Παναγιώτης Σταθόπουλος ενημερώνει για την πορεία του αεροσκάφους αλλά και τον Ανδρέα Προδρόμου που βλέπει εντός του πιλοτηρίου. Ήταν ο μόνος που είχε τις αισθήσεις του και προσπαθούσε να εκπέμψει SOS. 

Λίγο πριν την πρόσκρουση και το θάνατο 12ι ανθρώπων, ο σμηναγός ενημερώνει την Αθήνα πως επικοινωνεί με τον Προδρόμου:

"Ο άνθρωπος δείχνει πως με βλέπει"... "Το αεροσκάφος δείχνει πως πάει για το έδαφος".






Πηγή: thetocphilenews

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου