Μπαρτ Ρέινολντς: Η γυμνή φωτογράφηση που τον έκανε sex symbol και του κόστισε ένα Όσκαρ (Pic)


Κανείς άνδρας δεν είχε ποτέ φωτογραφηθεί γυμνός για ένα γυναικείο περιοδικό. Ο Μπαρτ Ρέινολντς το έκανε και εκτόξευσε την καριέρα του στα ύψη. Έστω και σε άλλη κατεύθυνση από αυτή που ήλπιζε.

Μπορεί να "μετρηθεί" το σεξ απίλ των κινηματογραφικών σταρ; Γιατί αν υπήρχε "σεξόμετρο" για κάτι τέτοιο, ο Μπαρτ Ρέινολντς θα είχε πετύχει ένα ρεκόρ που 46 χρόνια μετά παραμένει ακατάρριπτο. Με μία γυμνή φωτογράφηση το 1972 - και μάλιστα για γυναικείο περιοδικό - ο Αμερικανός ηθοποιός που πέθανε χθες στα 82 του χρόνια, όχι μόνο άφησε "κληρονομιά" μια από τις πιο εμβληματικές φωτογραφίες της ποπ κουλτούρας, αλλά και κατάφερε να παγιώσει στο συλλογικό υποσυνείδητο μια εικόνα αρρενωπότητας και ανδρικού σεξ απίλ που δύσκολα θα ξεπεραστεί.


Κι αν αυτή η φωτογραφία κατάφερε να κάνει άνδρες και γυναίκες να συμφωνήσουν ότι ο Μπαρτ Ρέινολντς είναι "άνδρας" με "Α κεφαλαίο", μάλλον δίχασε τους κριτικούς και τους ιθύνοντες των στούντιο τη στιγμή που ο Αμερικανός ηθοποιός επιχειρούσε να κάνει μια σοβαρή "στροφή" στην καριέρα του χαρίζοντας μιαν αλησμόνητη ερμηνεία στο συγκλονιστικό φιλμ "Όταν ξέσπασε η βία" (Deliverence). 

Μία ερμηνεία που πολλοί προεξοφλούσαν ότι θα του χάριζε το Όσκαρ ερμηνείας εκείνη τη χρονιά.





Περισσότερα: news247

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου