Η Δράκαινα της Μάνης: Η πρώτη serial killer της Ελλάδας


Η πρώτη serial killer στην Ελλάδα ήταν η Αικατερίνη Δημητρέα από τη Μάνη η οποία το 1962 ξεπάστρεψε 4 συγγενείς της  – ανάμεσα τους και ο 5χρονος ανιψιός της-  ρίχνοντας παραθείο στο φαγητό τους.

«Έριξα παραθείο στα μακαρόνια της μάνας μου για να γίνουν πιο… νόστιμα. Στα αυγά του αδελφού μου έβαλα δηλητήριο για να δει πόσο… καλή μαγείρισσα είμαι! Η μητέρα μου με βασάνιζε και ήθελε να με βγάλει από το σπίτι, το ίδιο και ο αδελφός μου. Όσο για την Τ, έβαζε λόγια να με διώξουν, να με αφήσουν να πεθάνω της πείνας και εγώ και η κόρη μου».  (Απόσπασμα δηλώσεων, όπως παρουσιάζονται στη «Μηχανή του Χρόνου»).


Ποια ήταν

Η Αικατερίνη Δημητρέα ήταν 42 ετών και ζούσε στο Νεοχώρι Μεσσηνίας και αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα.  Η άσχημη οικονομική της κατάσταση οξύνθηκε μετά το χωρισμό της. Η ίδια έπασχε από ημιπληγία και αναγκαζόταν να μεγαλώνει μόνη της τη 10χρονη κόρη της. 

Η αρχή των εγκλημάτων

Το Μάιο του 1962 η Δημητρέα ξεπάστρεψε το πρώτο της θύμα.  Στις 27 του μήνα δηλητηρίασε την 80χρονη μητέρα της ρίχνοντας παραθείο στα μακαρόνια που της πρόσφερε να φάει. 



Περισσότερα: offsite

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου