Samsung Galaxy S10: θα έρθει με Exynos 9820 και GPU Mali-G76


Το System-On-Chip που θα τροφοδοτεί τις εκδόσεις των Samsung Galaxy S10 ονομάζεται Exynos 9820 και είναι εφοδιασμένο με μια GPU Mali-G76 MP18, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από Κίνα. Η εν λόγω μονάδα γραφικών είναι η πρώτη που έχει κατασκευαστεί με διαδικασία 7nm από την TSMC, όπως αποκάλυψε η εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών στα τέλη Μαΐου. Ενώ η Samsung λέγεται ότι εργάζεται στη δική της GPU, δεν αναμένεται να είναι σε θέση να την παράγει σε μάζα εγκαίρως για το Galaxy S10 το πρώτο εξάμηνο του 2019. 

Συνεπώς, η Samsung έχει απομείνει για άλλη μια φορά χωρίς δικής της επιλογή όσον αφορά τις GPU στις χειμερινές της ναυαρχίδες. Ο Exynos 9810 που τροφοδοτεί τη γραμμή Galaxy S9 και αναμένεται επίσης να βρεθεί στο εσωτερικό του επερχόμενου Galaxy Note 9, περιέχει την Mali-G72 που θα αντικατασταθεί απο την G76. Και οι δύο λειτουργούν με 18 πυρήνες, αλλά η νεότερη λύση θα προσφέρει υψηλότερες επιδόσεις ή πιο αποδοτική κατανάλωση ενέργειας ανάλογα την χρήση.

Η Samsung εργάζεται ενεργά πάνω στον Exynos 9820 τουλάχιστον από τις αρχές του 2018. Ενώ οι επεξεργαστές της εταιρείας παράγουν παραδοσιακά υψηλότερες επιδόσεις απο ότι οι επεξεργαστές της Qualcomm, αυτό δεν συνέβη φέτος. Παρόλο που οι Exynos στα Galaxy S9 εξακολουθούν να προσφέρουν εξαιρετική απόδοση, οι δυνατότητες των γραφικών τους είναι κατώτερες από τις μονάδες που τροφοδοτούνται από τον Snapdragon 845 ενώ έχουν ελάχιστα μικρότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Οι διαφορές μεταξύ τους είναι αμελητέες στην πράξη και πιθανόν το ίδιο θα ισχύει για τα Exynos 9820 και Snapdragon 855, αμφότερα αναμένεται να ανακοινωθούν το τελευταίο τρίμηνο του 2018.





Περισσότερα: gizchina

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου