Τι αποκάλυψε ο Ταγίπ Ερντογάν για τη συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα


Για δύο ώρες συζητούσαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, στη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. «Δεν θα έλεγα ότι η συνάντησή μου με τον κ. Ερντογάν ήταν από τις πιο εύκολες συναντήσεις» ήταν το σχόλιο που έκανε αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας το στίγμα του κλίματος ανάμεσα στους δύο ηγέτες.

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε πως μίλησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό για το θέμα των δύο στρατιωτικών, οι οποίοι εξακολουθούν να κρατούνται εδώ και μήνες, στην Τουρκία, χωρίς να έχει γίνει και χωρίς καν να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους πως εξήγησε στον Αλέξη Τσίπρα την αποφασιστικότητα της Άγκυρας για την έκδοση των 8 Τούρκων «πραξικοπηματιών» ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός του μίλησε για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς «που παραβίασαν τα σύνορα». Η αναφορά αυτή θεωρείται ελπιδοφόρα, γιατί δεν περιλαμβάνει καμία άλλης μορφής «κατηγορία» σε βάρος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.




Περισσότερα: newsbeast

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου