Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, ο Φέτελ πήρε την pole στον Καναδά!


Με εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό και βελτίωση του ήδη εξαιρετικού του χρόνου στην εκπνοή του Q3, o Φέτελ πήρε την τέταρτη pole position για φέτος! 

Οι κατατακτήριες δοκιμές ξεκίνησαν και όλοι μας σκεπτόμασταν πως ο εξαιρετικά γρήγορος Μαξ Φερστάπεν, που ήταν ο πιο γρήγορος και στις τρεις περιόδους των ελεύθερων δοκιμαστικών, είχε πολλές πιθανότητες να πάρει και την pole position. Οι δύο Mercedes, επίσης έδειξαν δυνατές και γρήγορες, όμως κανένας δεν μπόρεσε να συγκριθεί με τον απίστευτο Σεμπάστιαν Φέτελ που όχι μόνο απάντησε σε όσους θεωρούσαν τη Scuderia αουτσάιντερ, αλλά απέδειξε πως μπορεί να ξεπεράσει και τον ίδιο του τον εαυτό!

Πώς το έκανε αυτό; Με έναν πολύ απλό τρόπο. Όταν έκανε έναν φοβερό χρόνο, που έτσι κι αλλιώς θα ήταν πολύ δύσκολο να πλησιάσει κάποιος, δεν κάθισε ήσυχος αλλά προσπάθησε ακόμη περισσότερο, ρίχνοντάς τον κι άλλο και πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό ρεκόρ πίστας! Ο Μπότας, ήταν εκείνος που κατάφερε να πλησιάσει περισσότερο στον Γερμανό της Ferrari.

Ο πιλότος της Mercedes έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του όντας πολύ ανταγωνιστικός και κοντά στην κορυφή, ενώ ο Μαξ Φερστάπεν που βρέθηκε στην τρίτη θέση τα πήγε πάρα πολύ καλά μεν, όχι όσο καλά περιμέναμε δε. Χάμιλτον, Ράικονεν, Ρικιάρντο, Χούλκενμπεργκ, Οκόν, Σάινθ και Πέρεθ συμπληρώνουν κατά σειρά την δεκάδα του Q3. Μεγάλος χαμένος ο Γκροζάν, ο οποίος δεν κατάφερε καν να τρέξει στο Q1. Όσο βρισκόταν στο pit lane, έσπασε ο κινητήρας του και δεν πρόλαβε να βγει ούτε στην πίστα! Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων δοκιμών: 


.gazzetta.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου