«Τρεις μέρες κάτω από τη γη»: Αυστραλός καλλιτέχνης «θάφτηκε» για να ευαισθητοποιήσει


Η μικρή πόλη Χόμπαρτ της Τασμανίας, «πλημμύρισε» το βράδυ της Πέμπτης από πλήθος κόσμου, που θέλησε να παρακολουθήσει ιδίοις όμμασι έναν 73χρονο να... θάβεται ζωντανός. Ο λόγος για τον καλλιτέχνη και ακτιβιστή Μάικ Παρ, ο οποίος θα παραμείνει... θαμμένος κάτω από την επιφάνεια της Γης για τρεις ολόκληρες ημέρες. 

Ο Παρ μπήκε σε ένα "δωμάτιο" φτιαγμένο από ατσάλι, με μοναδική παρέα ένα βιβλίο, έναν κουβά, ένα σκαμνί διαλογισμού και όσα υλικά χρειάζεται για να σχεδιάσει. Όσο για φαγητό, το μόνο που θα μπορεί να καταναλώσει τις επόμενες 72 ώρες ο Παρ είναι νερό. Στη συνέχεια το δωμάτιο "βυθίστηκε" σε άνοιγμα μέσα στο δρόμο, ο οποίος ακολούθως ασφαλτοστρώθηκε και δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία, με τα αυτοκίνητα να κινούνται πάνω από το... κεφάλι του 73χρονου ακτιβιστή ως την Κυριακή, οπότε και θα δει ξανά το φως του ήλιου. 

Το ριψοκίνδυνο αυτό εγχείρημα εντάσσεται στο ετήσιο μουσικό και καλλιτεχνικό φεστιβάλ Dark Mofo της Τασμανίας κι έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ιστορία των Αβορίγινων της περιοχής.





Περισσότερα: Cnn

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου