«Καλύτερα η Στουρμ Γκρατς, παρά ο ΠΑΟΚ»!


Την Τρίτη (19/6) ο ΠΑΟΚ θα μάθει ποια εκ των Αγιαξ ή Βασιλείας θα βρει στο δρόμο του για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Το ίδιο ισχύει και για τους Ολλανδούς…

Στη 1μ.μ. της Τρίτης (19/6) θα ξεκινήσει η διαδικασία της κλήρωσης του πρώτου και του δεύτερου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, στην έδρα της ΟΥΕΦΑ στη Νιόν της Ελβετίας, με τον ΠΑΟΚ να ξέρει από τώρα ότι θα κληρωθεί είτε με τον Άγιαξ, είτε με τη Βασιλεία. Το ίδιο ισχύει και για τις δύο υποψήφιες αντιπάλους των «ασπρόμαυρων», που γνωρίζουν ότι θα παίξουν με μια εκ των ΠΑΟΚ ή Στουρμ Γκρατς από την Αυστρία.

Για τον Άγιαξ ο «Δικέφαλος» δεν είναι ένας άγνωστος αντίπαλος, οι δύο ομάδες βρέθηκαν άλλες δύο φορές αντιμέτωπες στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με τελευταία αναμέτρηση τη σεζόν 2016-17, όταν η ομάδα του Αμστερνταμ πήρε την πρόκριση επικρατώντας 2-1 μέσα στην Τούμπα.

Η ιστοσελίδα «ajax1.nl» προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση του φετινού ΠΑΟΚ και βάσει των όσων αναφέρει οι Ολλανδοί προτιμούν να κληρωθούν με την Στουρμ Γκρατς απ’ ότι με την ελληνική ομάδα! «Η Στουρμ Γκρατς φαίνεται να είναι μια πιο ευχάριστη αντίπαλος. Εχασε πολλούς σημαντικούς παίκτες από την περασμένη σεζόν, ενώ ο ΠΑΟΚ φαίνεται να μένει η ίδια ομάδα. Μόνο μια πιθανή μεταγραφή του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς θα αποτελούσε πραγματική ζημία για τον ΠΑΟΚ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επίσης αυτό που προκαλεί εντύπωση στους Ολλανδούς είναι το γεγονός της παραμονής του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του «Δικεφάλου» για δεύτερη σερί χρονιά. «Το γεγονός ότι το έχει παραμείνει για ένα χρόνο είναι ήδη ένα πολύ κατόρθωμα. Ο ΠΑΟΚ είχε 8 διαφορετικούς προπονητές τα τελευταία 5 χρόνια», σημειώνει ο συντάκτης του κειμένου προσθέτοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν από τον απαιτητικό πρόεδρο του συλλόγου, Ιβάν Σαββίδη, «πρωταγωνιστή του ντέρμπι με την ΑΕΚ πριν από μερικούς μήνες».

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς είναι ο σταρ του ΠΑΟΚ «πρώτος σκόρερ την περασμένη σεζόν με 19 γκολ σε 30 αγώνες πρωταθλήματος» και την ελπίδα να φύγει μετά το Μουντιάλ, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές ευρωπαϊκές ομάδες.

Για τους Ολλανδούς, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είναι ο πιο γνωστός παίκτης του ΠΑΟΚ «παρότι δεν έχει σταθερή θέση στην ενδεκάδα και τον σχηματισμό της ομάδας», που περιγράφεται ως ένα 4-2-3-1. Ο Πέλκας και ο Μάτος, επίσης, είναι παίκτες που πρέπει να προσέξουν στον Άγιαξ.

Και φυσικά το κείμενο καταλήγει με την αναφορά στο «καζάνι της μάγισσας», το γήπεδο της Τούμπας, με το πολύ θερμό και φανατικό κοινό του ΠΑΟΚ, «που μπορεί να κάνει ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή για τον Άγιαξ, αν και η ομάδα έχει ήδη αποδείξει ότι είναι σε θέση να το αντιμετωπίσει».

gazzetta.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου