Αίγυπτος - Ουρουγουάη 0-1


Ο Σουάρες έχανε τα άχαστα για την κλάση του, ο Σαλάχ από τον πάγκο δεν μπορούσε να βοηθήσε την Αίγυπτο και τελικά στο 89' ο Χιμένες ήταν αυτός που λύτρωσε την Ουρουγουάη και με το 1-0 της έδωσε με το... καλημέρα αέρα πρόκρισης!  

Με τον Σαλάχ στον πάγκο η Αίγυπτος ήξερε ότι επιθετικά θα ήταν ένα επίπεδο κάτω οπότε αποφάσισε να επικεντρωθεί στο αμυντικό κομμάτι και να μην επιτρέψει στους Σουάρες και Καβάνι να γίνει απειλητικοί. Έτσι, πιστοί στο πλάνο του Κούπερ, οι Φαραώ κλείνοντας όλους τους χώρους είτε στο κέντρο, είτε μην επιτρέποντας στους πλάγιους της  Σελέστε να ανέβουν, κατάφεραν να περάσουν ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς να δεχτούν πίεση.

Με τους Σουάρες και Καβάνι μπλοκαρισμένους, και τους Νάντες-Αρασκαέτα να μην μπορούν να ανοίξουν την αμυντική γραμμή της Αιγύπτου, η Ουρουγουάη προσπάθησε να απειλήσει μόνο με μακρινά σουτ του Καβάνι που αναγκαζόταν να βγει αρκετά έξω από την περιοχή για να πάρει μπάλα. 

Έτσι, η μοναδική αξιόλογη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 28' με τον Σουάρες και αυτό από στημένη φάση με τον άσο της Μπαρτσελόνα από κοντά να χάνει σπουδαία ευκαιρία για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Με τους Αιγύπτιους απόλυτα προσηλωμένους στα καθήκοντά του κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με το μηδέν.

Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε, με την Ουρουγουάη πάντως να είναι περισσότερο δραστήρια αλλά ο Σουάρες ήταν ξεκάθαρα σε άσχημη ημέρα με αποτέλεσμα στο 49' να χάσει νέα σπουδαία ευκαιρία για να σκοράρει αλλά το πλασέ του έδιωξε ο Ελ Σενάουι. 

Στη συνέχεια η Αίγυπτος προσπάθησε να παγώσει τον ρυθμό και τα κατάφερε με τους παίκτες του Ταμπάρες να δείχνουν ξανά εγκλωβισμένοι. Ο πολύπειρος τεχνικός έκανε διπλή αλλαγή βάζοντας νέους ακραίους σε μια προσπάθεια να ανοίξει την άμυνα της Αιγύπτου, αλλά το πρόβλημα με τον παίκτη που θα... τάιζε τους Σουάρες-Καβάνι παρέμεινε. 

Ο Σουάρες είχε βάλει στόχο να γίνει ο μοιραίος του αγώνα και στο 73' έχασε τρίτη μεγάλη ευκαιρία όταν αντί να πλασάρει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, προσπάθησε να τον περάσει αλλά ο Ελ Σενάουι καπάκωσε την μπάλα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η πίεση της Ουρουγουάης αυξήθηκε με την Αίγυπτο να γυρίζει όλη πίσω για να κρατήσει την «λευκή» ισοπαλία.  

Ο Ελ Σενάουι έδειχνε ανίκητος και στο 83' είπε όχι στο τρομερό σουτ του Καβάνι, ενώ λίγο πριν το τέλος ήταν το αριστερό δοκάρι που αρνήθηκε το γκολ στον φορ της Παρί. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι Φαραώ θα έπαιρναν ένα χρυσό βαθμό, ο Χιμένες στο τελευταίο λεπτό του αγώνα (για πρώτη φορά μετά το μακρινό 1990 και το γκολ του Φονσέκα κόντρα στη Νότια Κορέα), πέταξε στον Θεό και με τρομερή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα προκαλώντας φρενήρη ενθουσιασμό στον πάγκο της ομάδας με τον μεγάλο απόντα του αγώνα Σαλάχ να παρακολουθεί περίλυπος από την άκρη του πάγκου.  

Αίγυπτος: Ελ Σενάουι, Φατχί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Σαφί, Χάμεντ (50' Μόρσι), Ελνένι, Τρεζεγκέ, Σαΐντ, Ουάρντα, Μόχσεν (63' Καχράμπα).

Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Βαρέλα, Χιμένες, Γκοδίν, Κάσερες, Νάντες (58' Σάντσες), Βεσίνο (88' Τορέιρα), Μπεντανκούρ, Αρασκαέτα (58' Ροντρίγκες), Καβάνι, Σουάρες.

gazzetta.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου