Η Google ονειρεύεται ψυγεία με Android εφαρμογές


Η Google δημιούργησε την πλατφόρμα Android Things, με στόχο να ενσωματώσει το λειτουργικό της Android σε κάθε είδους «έξυπνη» οικιακή συσκευή αλλά και σε οποιαδήποτε μπορεί μελλοντικά να συνδεθεί στο εξελισσόμενο περιβάλλον του Internet of Things.   

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι θα προσφέρει δωρεάν τριετή υποστήριξη – σε διορθώσεις σταθερότητας και ενημερώσεις ασφαλείας – για κάθε μακροπρόθεσμη έκδοση του Android Things, αλλά και πρόσθετες επιλογές για εκτεταμένη υποστήριξη. Αυτό σημαίνει ότι όπως και στα κινητά, ο τεχνολογικός γίγαντας δεν σκοπεύει να χρεώνει τους κατασκευαστές που θα ενσωματώσουν το λειτουργικό σύστημα στις συσκευές τους, αλλά προσδοκά να δημιουργήσει έσοδα καθώς, τόσο οι χρήστες όσο και οι κατασκευαστές, θα χρησιμοποιούν τις έξυπνες συσκευές για αγορά Android εφαρμογών από το ηλεκτρονικό της κατάστημα Play Store.   

Το Android Things είναι μια πλατφόρμα ανάπτυξης που έχει σκοπό να διευκολύνει τις εταιρείες υλικού να ξεκινήσουν να κατασκευάζουν ένα gadget. Επιτρέπει στην Google να χειρίζεται το λογισμικό για τις έξυπνες λειτουργίες, επιτρέποντας ταυτόχρονα στους κατασκευαστές να γράφουν κώδικα για αυτά χρησιμοποιώντας τα Android εργαλεία που είναι ήδη γνωστά. Φυσικά, κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο ευκολότερα θα κάνει τα πράγματα αυτή η ενσωμάτωση, αλλά σίγουρα απλοποιεί την ανάπτυξη, ειδικά για κάποια gadgets που θέλουν να προσφέρουν τις ιδιότητες του Google Assistant. 




Πηγή: lifo

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου