Το θαύμα της ιατρικής: Γιατροί σώζουν και μεταμορφώνουν μωρό με την πιο σπάνια πάθηση στον κόσμο


Το αγόρι τους, ο Dominic, έπασχε από μία σπάνια διαταραχή – εγκεφαλοκήλη – που έκανε τον εγκέφαλό του να μεγαλώνει έξω από το κρανίο του. 

Οι γιατροί τους πρότειναν να κάνουν έκτρωση αλλά εκείνοι αποφάσισαν να αφήσουν την μοίρα του μωρού στα χέρια του Θεού. Και τους έστειλε ένα απίστευτο θαύμα!   

Οι δυο τους, ήδη οι γονείς άλλων 7 παιδιών, αποφάσισαν να κάνουν μία έρευνα στο διαδίκτυο για την διαταραχή του γιου τους. Αλλά κάθε περίπτωση που έβλεπαν τους έκανε να αγχώνονται περισσότερο. Ψάχνοντας όμως, η Mary οδηγήθηκε στον Dr. John Meara, πλαστικό χειρούργο στο νοσοκομείο παίδων της Βοστώνης. 


Είχε κάποια εμπειρία πάνω στην κατάσταση αυτή και έτσι η Mary του έστειλε τον υπέρηχο του Dominic. Και ενώ η απάντησή του έφερε περισσότερα άσχημα νέα, έφερε και ελπίδα. Ο Dr. Meara είδε από την υπέρηχο πως η διαταραχή αυτή δεν ήταν το μόνο πρόβλημα. Είχε επίσης και μία μεγάλη τρύπα πάνω από το χείλος που έφτανε μέχρι το μέτωπο. Το πρόσωπο του Dominic ήταν χωρισμένο στα δύο και έτσι ο εγκέφαλός του είχε ακόμα περισσότερο χώρο για να αναπτυχθεί έξω από το κρανίο του. 

Ο Dr. Meara τους είπε πως ήταν ένας πολύ σπάνιος συνδυασμός παθήσεων και μία περίπτωση στην οποία οι περισσότεροι γονείς θα έκαναν έκτρωση. Αλλά εκτός από τα άσχημα νέα τους είπε πως όλα θα πάνε καλά. Ο Dominic γεννήθηκε με καισαρική. Παρόλο που ήταν πολύ παραμορφωμένος, γεννήθηκε με υγιές βάρος και ανταποκρινόταν κανονικά.





Πηγή:  aerikes-epoxes

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου