Λουτσέσκου: «Ξέρουν ότι μας έκλεψαν και πρέπει να αισθάνονται ντροπή»!


Για μία ακόμη φορά ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για το φετινό πρωτάθλημα, την πορεία του ΠΑΟΚ και το πως νιώθει. Διαβάστε αναλυτικά το τι είπε ο Ρουμάνος προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά.

Για μία ακόμη φορά ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για το φετινό πρωτάθλημα, την πορεία του ΠΑΟΚ και το πως νιώθει. Διαβάστε αναλυτικά το τι είπε ο Ρουμάνος προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά.

Αναλυτικά είπε:

Για τα συναισθήματα του μετά κι από αυτό το παιχνίδι: Υπάρχει μία τεράστια λύπη. Στους παίκτες, στο τεχνικό τιμ και σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μας. Αλλά την ίδια στιγμή υπάρχει και μία τεράστια ικανοποίηση, γιατί ήμασταν οι πρωταθλητές μέσα στο γήπεδο. Έχοντας 70 πόντους μέσα στο γήπεδο, έχοντας την καλύτερη διαφορά τερμάτων, έχοντας παίξει χωρίς κόσμο για 10 παιχνίδια, κερδίζοντας όλα τα παιχνίδια και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Για όλα αυτά είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά όπως είπα έχοντας μία τεράστια λύπη μέσα στις ψυχές μας.

Θα το διαχειριστούμε, όπως κάναμε μέχρι τώρα. Ήμασταν επαγγελματίες πάντα. Το σύνολο αυτό ήθελε να δώσει τα πάντα σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε προπόνηση. Προσπερνώντας αυτές τις πρακτικές που δεν έχουμε ξαναδεί στο ποδόσφαιρο. Συνεχίσαμε να παίζουμε παιχνίδια, έχοντας αυτό το πνεύμα. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλά λάθη, παικτών, διαιτητών, προπονητών... Μπορεί να γίνει ένα λάθος, μπορεί να χαθεί ένα παιχνίδι, μία πρόκριση, αλλά πραγματικά το να σε κλέβουν με τέτοιο τρόπο και να βλέπεις μπροστά σου, να παίρνουν αποφάσεις δικαστές που πρέπει να είναι δίκαιοι άνθρωποι και σε αυτούς βασίζονται ελπίδες ανθρώπων, να μας παίρνουν 11 βαθμούς, γιατί είναι και οι 2 της επόμενης χρονιάς, να μας τιμωρούν τόσο σκληρά, είναι πάρα πολύ βαρύ. Και τι κάναμε λάθος εμείς; Πάντα μέσα στο γήπεδο προσπαθούσαμε να κερδίσουμε και στο τέλος τιμωρηθήκαμε για ένα ρολό χαρτί κι ένα παιχνίδι που κερδίσαμε. Είναι τεράστια ντροπή για τις ομάδες της Αθήνας και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε ένα τέτοιο σκηνικό στο ποδόσφαιρο.

Για το αν υπάρχει κάτι που τον φοβίζει ενόψει του τελικού: Είναι μία εντελώς άλλη διοργάνωση αυτή. Θα πρέπει να είμαι σωστός. Η ΑΕΚ είναι μία καλή ομάδα και το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο. Για εμάς το να είμαστε πραγματικοί πρωταθλητές τελειώσει σήμερα. Από αυτή τη στιγμή θα πρέπει να σκεφτόμαστε αυτό το παιχνίδι και το πως θα σηκώσουμε το Κύπελλο.

Για όσους μιλούν για βαθμολογία: Πιστεύω ότι δεν έχω επιτεθεί ποτέ σε κανέναν και δεν έχω βγει ποτέ απέναντι σε κάποιον. Αυτοί οι άνθρωποι ζουν με μία μεγάλη ντροπή μέσα τους κι αισθάνονται ένοχοι, για αυτό μου επιτίθενται. Προσπαθούν να κρύψουν το τι έχουν κλέψει. Είμαι ρεαλιστής. Κερδίσαμε μέσα στο γήπεδο, δεν κλέψαμε εμείς βαθμούς από την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, αυτοί έκλεψαν από εμάς. Θα πρέπει να αισθάνονται ένοχοι και ντροπή. Δεν επιτέθηκαν σε κανέναν, αλλά σε μένα, επειδή ξέρουν ότι έκλεψαν κι αισθάνονται ένοχοι.

Για το αν θεωρεί πετυχημένη η ομάδα του: Πως θα μπορώ να πω ότι ένα παιχνίδι μπορεί να κρίνει μία ολόκληρη σεζόν. Μέχρι τώρα, όλο αυτό το διάστημα η δουλειά που κάναμε ήταν φανταστική. Μέσα στο γήπεδο ΠΑΟΚ ήταν πρωταθλητής, αλλά κάποιοι αποφάσισαν κάποια πράγματα εκτός γηπέδου. Ο τελικός είναι μία άλλη πραγματικότητα. Ο καθένας προσπαθεί να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση σε εμάς, αλλά εμείς ξέρουμε ποιοι είμαστε, πως δουλεύουμε κι από αύριο θα πρέπει να σκεφτούμε μόνο αυτό το παιχνίδι και να κερδίσουμε.

Για τους διαιτητές και τον ορισμό του τελικού: Ειλικρινά ας μην κρυβόμαστε. Αυτό ήθελαν να κάνουν. Ήθελαν να κλέψουν και το έκαναν. Κι αυτό είναι μία απόδειξη. Ένας διαιτητής που είχε υποπέσει σε ένα λάθος υπέρ μας βρίσκεται εκτός πινάκων... Η απάντηση μου είναι ότι δεν φοβάμαι καθόλου τον ορισμό. Μέσα μου έχω μεγάλη θέληση για μάχη, απέναντι σε όλους και σε όλα.

Για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ: Στο ποδόσφαιρο είναι λάθος να πεις ότι ναι θα μείνω και θα κάνω αυτό. Έχω συμβόλαιο και θα πρέπει να δουλέψουμε για να πετύχουμε κάποια πράγματα. Μέχρι τότε, ηρεμία για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε στον τελικό.

Για τον Πρίγιοβιτς: Είναι φυσιολογικό το γεγονός ότι θέλει να σκοράρει γκολ και να είναι πρώτος. Παρόλα αυτά, ακόμη κι αν δεν έχει αυτό τον τίτλο, είναι αρκετά ισχυρός χαρακτήρας για να κάνει ένα καλό παιχνίδι στον τελικό. Είχε μία πολύ καλή χρονιά και θα είναι κι αυτός έτοιμος για τον τελικό.

Για τον Μιχόγεβιτς: Πιστεύω σε αυτόν, έχει ικανότητες, ποιότητα και για αυτό βρίσκεται εδώ. Είχε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, γιατί μπροστά του είχε επίσης πολύ καλούς παίκτες. Οι παίκτες που έρχονται θέλουν χρόνο για να προσαρμοστούν και να μπουν στην φιλοσοφία του γκρουπ. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο 'μπράβο' στους παίκτες μου, για όλη τη δουλειά που έκαναν, είναι δικό τους κατόρθωμα όλο αυτό, προσπέρασαν πολλά και η ποιότητα τους και η δουλειά τους μας έφεραν εδώ. Τους αξίζουν συγχαρητήρια, αλλά πρέπει να ξέρουν ότι από αύριο στόχος τους είναι ένα παιχνίδι και μόνο.

gazzetta.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου