Χιμένεθ: «Η ΑΕΚ αναγνωρίζει αυτό που ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κάνει»


Ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό παραδέχθηκε ότι ο ΠΑΟΚ δίκαια έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά κάλεσε τον Δικέφαλο του Βορρά να αναγνωρίσει ότι και η ΑΕΚ ήταν δίκαιη πρωταθλήτρια.

Ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό παραδέχθηκε ότι ο ΠΑΟΚ δίκαια έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά κάλεσε τον Δικέφαλο του Βορρά να αναγνωρίσει ότι και η ΑΕΚ ήταν δίκαιη πρωταθλήτρια.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου:

Για τις συμπεριφορές απέναντί του στο τέλος: «Δεν ήταν απέναντί μου. Ήταν απέναντι στην ΑΕΚ. Προτιμώ να το αφήσω στην άκρη γιατί κάποιοι αισθάνονται γενναίοι όταν τους προστατεύει η μάζα. Κάποιοι μπορεί να είναι δειλοί και όταν αισθάνονται τη στήριξη μπορεί να προκαλέσουν. Μόνοι τους δεν μπορούν. Αλλά πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος. Εγώ θεωρώ ότι ήταν δίκαιος νικητής. Μπορούμε και το αναγνωρίζουμε, κάτι που δεν έχουν αναγνωρίσει για μας, ότι η ΑΕΚ ήταν καλύτερη. Παρόλο που θέλαμε το κύπελλο δεν το αξίζαμε σήμερα».

Για το τι έφταιξε στην απόδοση των παικτών: «Πριν φύγουμε από το ξενοδοχείο φωνάζαμε πολύ δυνατά, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως ποδοσφαιριστές πολύ σημαντικοί για μας να μην φτάνουν σε ένα νορμάλ επίπεδο. Αναγνωρίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος».

Για την επόμενη μέρα και για τον απολογισμό που κάνει: «Καλύτερα να τα πείτε εσείς. Ίσως ξέρετε περισσότερα από μένα. Αν αναφέρεστε σε σχέση με την ΑΕΚ μπορώ να πω ότι ήταν η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα γιατί σε όλα τα ντέρμπι έδειξε ότι ήταν η καλύτερη. Χρειάστηκε να κατακτήσουμε κάθε βαθμό με τεράστια προσπάθεια. Πάντα παίζαμε με αντιπάλους που είχαν έξτρα κίνητρο. Στο σύνολο έχουμε παίξει 52 παιχνίδια. Μέχρι και Φλεβάρη παίζαμε Τετάρτη – Κυριακή, είχαμε πολλούς σοβαρούς τραυματισμούς και ήμασταν οι καλύτεροι στην Ελλάδα».

Για το μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ: «Θα ήθελα να τους συγχαρώ που είναι πρωταθλητές μετά από 24 χρόνια. Τον δεύτερο πιο σημαντικό τίτλο δεν μπορέσαμε να τον κερδίσουμε. Πέρυσι το χάσαμε άδικα, φέτος δίκαια οπότε ας μιλήσουμε για τον αγωνιστικό. Απλά να πάρουμε δύναμη, να κάνουμε μια καλή ομάδα και μακάρι και του χρόνου η ΑΕΚ να δίνει τη μάχη της για τον τίτλο. Έχουμε επαναξιολογήσει το ρόστερ, είμαστε καλύτεροι, πιο δυνατοί και πιο ώριμοι. Μακάρι να μην περιμένουμε τόσα χρόνια πάλι για ένα πρωτάθλημα. Ο κόσμος της ΑΕΚ πρέπει να είναι χαρούμενος γιατί έχει κατακτήσει κάτι πολύ μεγάλο».

Για το έξτρα κίνητρο των αντιπάλων: «Μπορώ να το σχολιάσω αλλά δεν μπορώ να έχω αποδείξεις».

Για την εξήγηση που δίνει ότι η ΑΕΚ ήταν καλύτερη: «Στο ποδόσφαιρο αυτό που ακολουθούμε είναι οι αποφάσεις του διαιτητή και οι κανόνες. Παραπονιέστε για τους βαθμούς που χάθηκαν αλλά κανείς δεν σχολιάζει τους βαθμούς που κέρδισε πέρυσι ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Μπορείτε να κλαίτε λιγότερο, να απολαύσετε την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου στην Ελλάδα γιατί τον πρώτο δεν καταφέρατε να τον κερδίσετε. Ο ΠΑΟΚ ήταν δίκαια κυπελλούχος και εσείς πρέπει να πείτε ότι η ΑΕΚ δίκαια κατάκτησε το πρωτάθλημα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για το αν φοβάται ότι η αποψινή βραδιά θα επηρεάσει την ανανέωση του συμβολαίου του: «Αν ήταν η ΕΠΟ που παίρνει αποφάσεις όπως όλες οι Ομοσπονδίες, το νορμάλ θα ήταν ότι το τελευταίο ματς της χρονιάς δεν θα έπρεπε να είναι ο τελικός του Κυπέλλου, αλλά το παιχνίδι της πρωταθλήτριας. Εμείς τρεις βδομάδες το γιορτάζουμε και άλλοι ψάχνουν δικαιολογίες. Ο ΠΑΟΚ ήρθε πιο δυνατός και το απέδειξε. Έπρεπε να γίνει πρώτα ο τελικός του Κυπέλλου και να μένουν δύο αγωνιστικές για το πρωτάθλημα».

Για το αν η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο αγωνιστικό ή στις αποφάσεις: «Αναφέρομαι σε όλες τις αποφάσεις. Σε σχέση με τη ΦΙΦΑ είναι ξεκάθαροι οι κανόνες. Κερδίζει κάποιος γιατί είναι καλύτερος ή γιατί βάζει περισσότερα γκολ όπως ο ΠΑΟΚ σήμερα, αλλά να μην υπερβάλλουμε».

Για το αν τον ενοχλεί ότι χάνει δεύτερο σερί τελικό από τον ΠΑΟΚ και για το μέλλον του: «Φυσικά και με ενοχλεί. Τον περσινό τελικό δεν τον θεωρώ δίκαιο. Μέχρι και ο επόπτης είχε ζητήσει συγγνώμη. Ευτυχώς σήμερα ο διαιτητής δεν επηρέασε το αποτέλεσμα. Έδωσε ένα σωστό πέναλτι, ένα σωστό φάουλ έξω από την περιοχή, απέβαλε δίκαια δύο παίκτες. Φυσικά θα πρέπει να μιλήσω με τον πρόεδρο και θα πάρουμε μια απόφαση. Μιλάμε αρκετό καιρό. Η ΑΕΚ με θέλει να συνεχίσω, εγώ θέλω, οπότε θα πρέπει να φτάσουμε σε κάποια συμφωνία».

gazzetta.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου