Avengers Infinity war: Απίστευτες εξελίξεις στην μάχη της αιωνιότητας (προσοχή spoiler)


Είναι το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς. Σχεδόν όλοι οι ήρωες της Marvel ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν έναν πολύ ισχυρό εχθρό. Τελικά τι γίνετε; παρακάτω σας έχουμε μερικές εξελίξεις πριν την επόμενη συνέχεια που έρχεται σε ένα χρόνο.

Παρά τις προσπάθειες των ηρώων ο Thanos, ο μεγάλος κακός, καταφέρνει να αποκτήσει αυτό που ψάχνει, Το αποτέλεσμα είναι να εξαφανίζονται πολλοί ήρωες. 

Πάμε να δούμε αναλυτικά την τύχη των ηρώων:

Ποίος πέθανε στο Avengers: Infinity War

Ο Loki (Tom Hiddleston) δεν ήταν τόσο κακός τελικά. Στην αρχική σκηνή της ταινίας, ο Loki παραδίδει το Tesseract στον Θάνο (Josh Brolin) για να σώσει τη ζωή του Thor (Chris Hemsworth). Ο Λόκι προσφέρει ψεύτικη πίστη στον Θάνο και στη συνέχεια προσπαθεί να τον δολοφονήσει. Ο Θάνος δεν πιστεύει στα λογια του Λοκί και τον δολοφονεί. Ο Θάνος μονολογεί, “Καμία ανάσταση αυτή τη φορά” μετά τη δολοφονία του Loki, ο οποίος φαινόταν ότι πέθανε δύο φορές σε προηγούμενες ταινίες της Marvel.

Heimdall: Ο Thanos και τα παιδιά του σκοτώνουν τον καλύτερο φίλο του Thor, τον Heimdall (Idris Elba) όταν εισβάλλουν στο πλοίο του Thor. Αλλά πριν πεθάνει, ο Ασγκαριανός ανοίγει μια πύλη στη Γη για να ξεφύγει ο Χολκ. Ο Thor φωνάζει όταν ο Heimdall πεθαίνει και ορκίζεται ότι ο Θάνος θα πεθάνει για τις πράξεις του. Προσπαθεί να πάρει την εκδίκηση του για τον Heimdall αργότερα, τραυματίζοντας τον Θάνο, αλλά ο Θάνος είναι ήδη αήττητος.

Gamora: Ο Θάνος ταξιδεύει σε έναν πλανήτη με την υιοθετημένη κόρη του Gamora (Zoe Saldana). Εκεί, συναντούν τον Red Skull, τον “κακό” απο την σειρά του Captain America: Ο πρώτος εκδικητής που τον είχαν καταραστεί για να φυλάει την Soul Stone. Ο Red Skull λέει στον Θάνο ότι θα πρέπει να θυσιάσει κάτι που αγαπά για να πάρει την Soul Stone. Παρά το γεγονός ότι κατέχει την πρώτη θέση στο “ο χειρότερος μπαμπάς του κόσμου”, ο Θάνος αγαπάει την Γκαμόρα – αλλα τελικά την πετάει σε ένα βράχο στο κενό. Η Γκάμορα πεθαίνει και ο Θάνος κατακτάει την Infinity stone.

Vision: Η Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) καταστρέφει την Infinity stone απο το κεφάλι του Vision (Paul Bettany) για να την κρατήσει μακριά από τον Θάνο. Αλλά ο Θάνος χρησιμοποιεί την Time Stone για να γυρίσει πίσω τον χρόνο και να αποκαταστήσει την Infinity stone και τον Vision. Στη συνέχεια συνθλίβει το κεφάλι του Vision και παίρνει την Infinity stone. Ο Vision παραμένει άψυχος στο έδαφος.


Ποιος αποσυντίθεται στο Avengers: Infinity War

Black Panther/T’Challa: Okoye (Danai Gurira) φωνάζει καθώς ο βασιλιάς της αποσυντίθεται. Ο Chadwick Boseman πιθανότατα θα ξαναζωντανέψει, αλλά εν τω μεταξύ θα βρεθεί κάποιος άλλος να αναλάβει τα ινία; Εδώ ελπίζουμε ότι ο Shuri ή ο Okoye θα πάρουν την θέση του.

Spider-Man / Peter Parker: Spider-Man (Tom Holland). Ήταν απλά παιδί. Αλλά μην ανησυχείτε, ο Spider-Man είναι ήδη έτοιμος να εμφανιστεί στο Spider-Man: Homecoming το επόμενο έτος. Υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα ότι ο Spidey του Tom Holland πραγματικά πέθανε και ο Miles Morales – ένας άλλος Spider-Man από τα κόμικς των οποίων η ύπαρξη Marvel έτρεξε στο Homecoming – θα μπορούσε να τον αναλάβει.

Doctor Strange/Stephen Strange: Η Marvel ήδη ετοίμαζε το Doctor Strange 2 και τώρα ξέρουμε γιατί. Ο Doctor Strange αποσυντίθεται στον πόλεμο Infinity. Αλλά είναι και ο μόνος χαρακτήρας που υπονοεί ότι μπορεί να επιστρέψει. Καθώς πεθαίνει, λέει στον Iron Man ότι η παράδοση της Time Stone στον Θάνο σε αντάλλαγμα για τη ζωή του Iron Man ήταν ο «μόνος τρόπος».

Νωρίτερα στην ταινία, ο Doctor Strange εξέτασε πολλά πιθανά μελλοντικά γεγονότα και πιθανώς είδε ότι ο μόνος τρόπος να νικήσουμε τελικά τον Θάνο – και πιθανότατα να αναστηθούν όλοι – ήταν να χάσουμε τη συγκεκριμένη μάχη.

Winter Soldier/Bucky Barnes και Falcon/Sam Wilson: Πολλοί οπαδοί έχουν υποθέσει ότι είτε ο Bucky είτε ο Falcon θα αναλάβουν τα καθήκοντα του Captain America όταν ο Steve Rogers συνταξιοδοτείται. Αλλά ο χρόνος του δεν έχει έρθει ακόμα: Ο Captain America έζησε αλλά χάνει τους δύο καλύτερους φίλους του.

Scarlet Witch / Wanda Maximoff: Αυτή η απώλεια πονάει: Η Scarlet Witch φαίνεται να είναι η μόνη superhero με την ικανότητα να καταστρέψει της πέτρες. Οι εκδηκητές θα πρέπει να βρουν ένα έξυπνο τρόπο για να καταστρέψουν τις πέτρες καθώς παλεύουν τον Θάνο στην επόμενη ταινία.

The Guardians of the Galaxy: Οι υπόλοιποι Guardians – Star-Lord, Groot, Drax και Mantis – όλοι χάνονται στη σφαγή. Ωστόσο, ο σκηνοθέτης James Gunn έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι Guardians of the Galaxy Vol. 3 ετοιμάζεται. Έτσι, κάποιος συνδυασμός αυτών των χαρακτήρων και της Gamora θα αναστηθεί σχεδόν σίγουρα. 

Nick Fury και Maria Hill: Οι πρώην S.H.I.E.L.D πράκτορες αποσυντίθενται στη Νέα Υόρκη σε μια σκηνή από την ταινία – αλλά όχι πριν προσκαλέσουν την Captain Marvel για βοήθεια. (Περισσότερα για αυτή την ήρωα, αργότερα.)


Ποιος έζησε στο Avengers: Infinity War

Captain America / Steve Rogers: Ο ηθοποιός Captain America, Chris Evans, έχει προτείνει για μήνες ότι θα πεθάνει στον πόλεμο Infinity. Αλλά όταν ο ίδιος αντιμετωπίζει τον Θάνο ένα προς ένα, ο Θάνος αποφασίζει ανεξήγητα να τον χτυπήσει αντί να τον σκοτώσει. Ο Captain America επιβιώνει.

Iron Man / Tony Stark: Παρά το γεγονός ότι μαχαιρώθηκε στο στομάχι, ο Iron Man επιβιώνει. Ο Doctor Strange ανταλλάσσει την Time Stone για να σώσει τη ζωή του Iron Man.

Thor: Με τη βοήθεια του νέου του battle axe, ο Θόρ καρφώνει τον Θάνο στην καρδιά. Ο Θωρ επιβιώνει, αλλά δεν σταματά τον Θάνο από την καταστροφή του μισού του σύμπαντος μιας και σε αυτήν την στιγμή ήδη ο Θάνος είναι ότι δυνατότερο παίζει στο σύμπαν.

Black Widow/Natasha Romanoff: Η Μαύρη Χήρα σκοτώνει πολλά από τα παιδιά του Θάνο στη μάχη της Wakanda και επιβιώνει τον αγώνα.

Hulk / Bruce Banner: Ο Bruce Banner καταφέρνει επίσης να ζήσει παρά την ανικανότητά του να μετατραπεί σε Hulk για το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας.

War Machine / James Rhodes: Ο Rhodey έχασε τα πόδια του στην ταινία Captain America: Civil War (αν και τώρα μπορεί να περπατήσει με τη βοήθεια της τεχνολογίας Stark). Τουλάχιστον κατάφερε να κρατηθεί ζωντανός με ένα στρατοδικείο.

Rocket και Nebula: Από το αρχικό πλήρωμα Φρουρών, μόνο ο Rocket επιβιώνει. Η αδελφή της Gamora ζει επίσης. Ίσως οι δύο θα επανενωθούν στην επόμενη ταινία.

Okoye και M’Baku: Ο Μαύρος Πάνθηρας μπορεί να είναι νεκρός, αλλά ο Wakanda ζει. Okoye και M’Baku επιβιώνουν. Πιθανότατα, ένας από αυτούς – ή ίσως ο Shuri – θα πρέπει να οδηγήσει τον στρατό του Wakandan σε όλες τις μάχες στο Avengers 4.


Ποιος έχασε όλη την μάχη στο Avengers: Infinity War

Shuri: Η αδελφή του Μαύρου Πάνθηρα Shuri προσπαθεί να αφαιρέσει την πέτρα Infinity από το κεφάλι του Vision, όταν την χτυπάει ένα από τα παιδιά του Thanos πριν τελειώσει. Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει σε αυτήν όταν εξαφανίζεται ο μισός πληθυσμός του κόσμου. Αν επιβίωσε, υπάρχει η πιθανότητα η Shuri να γίνει ο νέος Black Panther στην απουσία του αδελφού του (όπως συμβαίνει σε διάφορα σημεία των κόμικς).

Pepper Potts: Το τελευταίο που ακούσαμε από την Pepper, ήταν που κατσαδιάζε τον Tony όταν εκείνος ήταν ήδη στο UFO. Δεν ξέρουμε αν επέζησε της σφαγής. Αλλά αν έζησε, θα μπορούσε να αγωνιστεί με τους εκδηκητές 4.  Άλλωστε, η Pepper κέρδισε σούπερ δυνάμεις στο Iron Man 3.

Captain Marvel/Carol Danvers: Ξέρετε ότι ο Nick Fury κάλεσε την Captain Marvel λίγο πριν αποσυντεθεί. (Πρόκειτε για την έξτρα σκηνή μετά το τέλος της ταινίας) Ο νέος εξαιρετικά ισχυρός ήρωας πιθανότατα επέζησε της σφαγής και πιθανότατα θα βρεθεί για να βοηθήσει να σώσει την ημέρα στο Avengers 4. Η Captain Marvel (Brie Larson) θα πάρει επίσης τη δική της σόλο ταινία τον Μάρτιο του 2019 πριν από τους Avengers 4.

Hawkeye / Clint Barton: Ο τοξότης (Jeremy Renner) έλειπε εμφανώς από τους εκδικητές. Ο πλέον μπαμπάς προφανώς είπε στους υπόλοιπους εκδηκητές ότι η μάχη με τον Θάνος ήταν πολύ επικίνδυνη. Αλλά ίσως αν ο Hawkeye επέζησε θα θέλει να ενταχθεί στους παλιούς φίλους του για να εκδικηθεί τα μέλη της οικογένειάς του που πιθανών πέθαναν.

Ant-Man / Scott Lang: Γνωρίζουμε από την ταινία Ant-Man and the Wasp ότι ο Ant-Man (Paul Rudd) τέθηκε υπό κατ ‘οίκον περιορισμό μετά τα γεγονότα του Captain America: Civil war και πριν από την ταινία Avengers Infinity War. Πιθανότατα, ο Ant-Man ήταν υπό την επίβλεψη ή έλειπε κατά τη διάρκεια των γεγονότων του Πολέμου Infinity. Δεν ξέρουμε αν επέζησε.

The Collector: Βλέπουμε τον Συλλέκτη (Benicio del Toro) ζωντανό και καλά στην εναλλακτική πραγματικότητα του Thanos, αλλά στη συνέχεια ανακαλύψαμε ότι στην πραγματικότητα δεν είναι πία στο μουσείο του. Μήπως ο Θάνος τον σκότωσε; Έφυγε; Επέζησε τη σφαγή; Δεν ξέρουμε.

Valkyrie: Πού είναι η Valkyrie (Tessa Thompson); Στο τέλος του Thor: Ragnarok, ο νέος σύμμαχος του Thor Valkyrie επιβιβάστηκε στο πλοίο που έφτασε στη γη μαζί με τον Thor, τον Hulk, τον Loki, τον Heimdall και τους υπόλοιπους Asgardians. Αλλά δεν την βλέπουμε όταν ο Θάνος αναλαμβάνει το ίδιο πλοίο στην αρχή του Infinity war. Ο Thor δεν την αναφέρει. Τι απέγινε;

Wong και Ned: Ο Wong (Benedict Wong) επιστρέφει στο Sanctum Sanctorum για να προστατεύσει το κτίριο αφού ο Doctor Strange είναι αιχμάλωτος από τα παιδιά του Thanos. Ποτέ δεν βλέπουμε αν ζει ή πεθαίνει. Επίσης, ποτέ δεν ανακαλύπτουμε εάν ο Ned, ο οποίος απόσπασε την προσοχή σε όλους τους συμμαθητές για να ξεφύγει ο Spider-Man στην αρχή της ταινίας, ζει ή πέθανε.  


Οι σεναριογράφοι του Infinity War, Christopher Markus και Stephen McFeely, που φυσικά έχουν γράψει και την επόμενη ταινία μίλησαν στο Buzzfeed για τις αποφάσεις που πήραν αλλά και για τα όσα θα ακολουθήσουν.

«Όταν γράφαμε το Infinity War και όταν κάναμε τα γυρίσματα, το Black Panther δεν είχε βγει ακόμα στις αίθουσες. Δεν ξέραμε φυσικά ακόμα πόσο καλό θα ήταν και την μεγάλη του επιτυχία. Και έπρεπε να συμπεριφερθούμε σε όλους μας τους χαρακτήρες με τον ίδιο τρόπο. Αυτοί που χάνονται στο Infinity War είναι ηγέτες στα δικά τους franchise. Και ο Black Panther είναι ακριβώς το ίδιο με όλους» δήλωσε αρχικά ο Christopher Markus στη συνέχεια η κουβέντα πήγε στην επόμενη ταινία.

«Τo Avengers 4 δεν θα κάνει αυτό που νομίζετε ότι θα κάνει. Είναι μια διαφορετική ταινία από ότι πιστεύετε. Οι θάνατοι είναι αληθινοί. Θέλω απλά να σας το πω αυτό και όσο πιο σύντομα το αποδεχθείτε τόσο πιο εύκολα θα μπορέσετε να περάσετε στο επόμενο στάδιο της θλίψης».




Πηγή: blog.eas-seoroxx

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου