Aπό τους ανίσχυρους στους ισχυρούς ο ΠΑΟΚ!


Μπορεί η Ατλέτικο να μην του έκανε το χατίρι αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπορεί ν' αλλάξει την μοίρα του στην προκριματική του φάση με μία πρόκριση.

To έργο του από την αρχή φάνταζε δύσκολο. Οχι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα που χρειάζεται τρεις (!) προκρίσεις για να φτάσει στον στόχο της. Οι όμιλοι του Champions League δυσκολεύουν κάθε χρόνο και περισσότερο για τους ελληνικούς συλλόγους. Από την επόμενη σεζόν και ο πρωταθλητής θα μπαίνει στον δεύτερο προκριματικό γύρο...

Ομως μετά και την κατάκτηση του Europa League από την Ατλέτικο τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Εκεί που όλα έδειχναν ότι θα ήταν στους ισχυρούς στον δεύτερο προκριματικό, ο Σιμεόνε και η ομάδα του δημιούργησε ένα ντόμινο αλλαγών στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών. Οι συνολικά 11 ομάδες που θα έμπαιναν στην μάχη των 2 εισιτηρίων μειώθηκαν στις 10 και ταυτόχρονα στον δεύτερο προκριματικό έμειναν μόλις τέσσερις ομάδες. Αυτόματα λοιπόν ο ΠΑΟΚ όπως γράψαμε και την Τετάρτη το βράδυ είναι στους ανίσχυρους μαζί με την Στουρμ Γκρατς από την Αυστρία και θα κληρωθεί είτε με τον Αγιαξ είτε με την Βασιλεία.

Μπορεί η... μοίρα ή η Ατλέτικο αν θέλετε καλύτερα να μην του έκαναν το χατίρι αλλά ο ΠΑΟΚ μπορεί ν' αλλάξει ο ίδιος την μοίρα του. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Πολύ απλά να προκριθεί! Γιατί εάν προκριθεί ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα είναι στην θέση των ισχυρών και θα αντιμετωπίσει στον 3ο προκριματικό γύρο μία από τις τέσσερις ομάδες των ανίσχυρων. Μάλιστα την αντίπαλό του θα την γνωρίζει πριν αρχίσει την δοκιμασία του με τον Αγιαξ ή την Βασιλεία.

Για την ακρίβεια:
19 Ιουνίου ο ΠΑΟΚ θα μάθει τον αντίπαλό του για τον 2ο προκριματικό. Βασιλεία ή Αγιαξ.
23 Ιουλίου θα μάθει τον αντίπαλό του για τον 3ο προκριματικό γύρο.
24 ή 25 Ιουλίου θα δώσει το πρώτο του ματς για τον 2ο προκριματικό.
31 Ιουλίου ή 1Αυγούστου θα δώσει την ρεβάνς

Με τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα (κι αυτά πολύ δύσκολα θ' αλλάξουν) τα δεδομένα για τον 3ο προκριματικό γύρο θα έχουν διαμορφωθεί ως εξής πριν την κλήρωση της 23ης Ιουλίου.

Ισχυροί
Μπενφίκα 80.000
Βασιλεία 71.000 (ΠΑΟΚ ή Στουρμ)
Ντιναμό Κιέβου 62.000
Αγιαξ 53.000 (ΠΑΟΚ ή Στουρμ)

Ανίσχυροι
Φενέρμπαχτσε 23.500*
Σπαρτάκ Μόσχας 13.500
Σταντάρ Λιέγης 12.500**
Σλάβια Πράγας 7,500***

*Τελευταία αγωνιστική στην Τουρκία και Φενέρ, Μπασακσεχίρ και Μπεσίκτας διεκδικούν την 2η θέση. Για ν' αλλάξουν τα δεδομένα για τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να βγει δεύτερη η Μπεσίκτας (57.000 βαθμούς) αλλά θα πρέπει να νικήσει και να μη νικήσει ούτε η Φενέρ ούτε η Μπασακσεχίρ.
** Τελευταία αγωνιστική στο Βέλγιο και η Σταντάρ Λιέγης είναι στο +2 από την Αντερλεχτ. Δεν θ' αλλάξει κάτι ακόμα κι αν η Αντερλεχτ τερματίσει δεύτερη (έχει 48.000 βαθμούς)
*** Δύο αγωνιστικές θέλει ακόμα το πρωτάθλημα της Τσεχίας. Η Σλάβια είναι στο -4 από την Βικτόρια Πλζεν (1η και 33.000 βαθμούς) και +4 από την Ολομουτς (3η και 6.035 βαθμούς).

Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
Επαναλαμβάνουμε για να υπάρξουν παρερμηνείες. Για την κλήρωση του τρίτου προκριματικού θα μπουν στο μπολ με τους ισχυρούς τα ζευγάρια που θα έχουν προκύψει από την κλήρωση του δεύτερου προκριματικού. Δηλαδή θα είναι ΠΑΟΚ ή Αγιαξ (ΠΑΟΚ ή Βασιλεία τυχαίο το παράδειγμα) και θα κληρωθεί με μία εκ των τεσσάρων ομάδων.

Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν πως εάν ο ΠΑΟΚ κάνει την πρώτη υπέρβαση θα έχει αρκετές πιθανότητες να του έχει κληρωθεί ένας βατός αντίπαλος για να φτάσει στα play off του Champions League! Oυσιαστικά θα έχει 50% να πέσει πάνω σε Σταντάρ Λιέγης ή Σλάβια Πράγας.

Αλλάζει κάτι αυτό για τον ΠΑΟΚ; Οχι. Αλλωστε εάν προκριθεί από τον 2ο προκριματικό γύρο θα έχει καταφέρει τον ρεαλιστικό του στόχο. Η πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών ισοδυναμεί με αυτόματη είσοδο στους ομίλους του Europa League. Είτε αποκλειστεί ο ΠΑΟΚ από τον τρίτο είτε από τα play off του Champions League. Αυτό δεν ισχύει για την ΑΕΚ και το μονοπάτι των πρωταθλητών.

Οπότε εάν ο ΠΑΟΚ καταφέρει την πρώτη υπέρβαση και θα έχει αρκετές πιθανότητες να βρει απέναντί του βατό αντίπαλο και θα έχει εξασφαλίσει και την ευρωπαϊκή του συμμετοχή στους ομίλους του Europa σε περίπτωση αποκλεισμού.

Ταυτόχρονα ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν θα έχει τίποτα να χάσει από εκείνο το σημείο και μετά. Χωρίς το άγχος του ευρωπαϊκού αποκλεισμού θα γίνει αυτόματα πιο επικίνδυνος... Πιο επικίνδυνος για να διεκδικήσει το ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στους ομίλους του Champions League. Για να μπορέσει να ονειρευτεί όμως θα χρειαστεί να κάνει την πρώτη υπέρβαση. Αρχής γενομένης από τις 24 Ιουλίου...

gazzetta.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου