«Ιστορική» ξεφτίλα


Οι πληροφορίες του τελευταίου διαστήματος επιβεβαιώθηκαν, με την UEFA να ανακοινώνει το βράδυ της Τρίτης το αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από της ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αυτός αφορά μια σεζόν την οποία θα πρέπει να την εκτίσει ο Παναθηναϊκός μέσα στην επόμενη τριετία.

Πρακτικά, θα πρέπει στα επόμενα χρόνια οι «Πράσινοι» να πάρουν ευρωπαϊκό εισιτήριο, ώστε να εκτίσουν την τιμωρία την επόμενη σεζόν.

Με βάση την φετινή βαθμολογία, ο Παναθηναϊκός φέτος δεν εξασφαλίζει θέση στην πεντάδα, άρα αν του χρόνου βγει Ευρώπη, θα χάσει λόγω της συγκεκριμένης ποινής το εισιτήριο της μεθεπόμενης σεζόν!

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Στις Δεκεμβρίου του 2017 το αρμόδιο τμήμα πήρε μια απόφαση για τις καθυστερημένες υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού.

Το αρμόδιο τμήμα της ΟΥΕΦΑ επιβεβαίωσε πως ο Παναθηναϊκός έχει παραβιάσει την απαίτηση καθυστερημένων υποχρεώσεων της ΟΥΕΦΑ και αποφάσισε να αποκλείσει τον Παναθηναϊκό από την συμμετοχή στις διοργανώσεις συλλόγων της ομοσπονδίας για μία από όποια από τις επόμενες τρεις χρονιές προκριθεί(18/19, 19/20 και 20/21) εκτός και αν μέχρι την 1η Μαρτίου το κλαμπ ήταν σε θέση να πληρώσει τις οφειλές ή να καταλήξει σε συμφωνίες με τους πιστωτές σχετικά με ποσά που προσδιορίστηκαν ως οφειλές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2017.

Επέβαλε επίσης πρόστιμο ύψους 200.000, από το οποίο ακυρώθηκαν οι 100.000 και θα παρέμεναν απαιτητοί, σε περίπτωση που ο σύλλογος δεν ήταν σε θέση να εκπληρώσει τον προαναφερθέντα όρο.

Στις 19 Μαρτίου 2018 το αρμόδιο τμήμα έβγαλε το πόρισμα και κατέληξε πως ο Παναθηναϊκός δεν είχε ικανοποιήσει τις απαιτήσεις.

Ως εκ τούτου το αρμόδιο τμήμα διέταξε την άμεση έναρξη ισχύος του αποκλεισμού που προβλέπεται στην απόφαση της 12ης Δεκεμβρίου 2017 και επιβεβαίωσε ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποκλείεται να συμμετάσχει στις διοργανώσεις συλλόγων της ομοσπονδίας για μία από όποια από τις επόμενες τρεις χρονιές προκριθεί(18/19, 19/20 και 20/21). Το αρμόδιο τμήμα επίσης αποφάσισε ότι η αμοιβή των 100.000 σαν κομμάτι των 200.000 δεν είναι πλέον ακυρωμένη και πρέπει να καταβληθεί άμεσα».

thessports.gr
Share on Google Plus

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου