Νέο «χαστούκι» στην Τουρκία από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

    
Καταδίκη της Τουρκίας, υποδείξεις για τερματισμό κάθε έκνομης ενέργειας στην κυπριακή ΑΟΖ και σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας χαρακτηρίζουν το παζλ της συζήτησης που έλαβε χώρα στην Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Ντέιβιντ Μακάλιστερ, όσο και η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης της Ε.Ε. (ΕΥΕΔ) Angelina Eichorst, όπως και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε. Νίκος Αιμιλίου επέκριναν εντονότατα τη στάση της Άγκυρας στην ΑΟΖ, δημιουργώντας εικόνα ενιαίου μετώπου κατά των παράνομων ενεργειών της υποψηφίας χώρας.

Ωστόσο, στη συζήτηση που έλαβε χώρα, η εκπρόσωπος της ΕΥΕΔ Angelina Eichorst, μιλώντας εκ μέρους της Φεντερίκα Μογκερίνι, απέφυγε να απαντήσει σε υποδείξεις για κυρώσεις κατά της Τουρκίας, χαρακτηρίζοντας την υποψήφια χώρα ως «στρατηγικό εταίρο-κλειδί» της Ε.Ε., ενώ παρέπεμψε σε λύση του Κυπριακού, ως μια «γενική συνταγή» για όλες τις κυπροτουρκικές διαφορές. Η εκπρόσωπος της ΕΥΕΔ ανέφερε ότι ενθαρρύνθηκε από το πρόσφατο δείπνο Αναστασιάδη – Ακιντζί, κάνοντας λόγο, σε κάποιο σημείο της τοποθέτησής της, για «δύο προέδρους», κάτι που ανασκεύασε στη συνέχεια, κατόπιν αντιδράσεων και παρεμβάσεων Κυπρίων ευρωβουλευτών.

Περισσότερα: tanea
Φώτο: ArmyNow.net
Share on Google Plus

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου