Καταργούνται σταδιακά τα πλαστικά καλαμάκια


Το οριστικό τέλος για τα πλαστικά καλαμάκια σήμανε η ανακοίνωση εταιρειών-μελών της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝΕΑΠ), ότι πρόκειται να τα καταργήσουν σταδιακά, στο πλαίσιο της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Τα μέλη της ΕΝΕΑΠ -που εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου αλκοολούχων ποτών, οι οποίες εισάγουν και διακινούν το 80% από τις διεθνείς μάρκες premium ποτών στη χώρα μας-, παύουν να χρησιμοποιούν μη βιοδιασπώμενα πλαστικά καλαμάκια, καθώς και αναδευτήρες ποτών.

Η συγκεκριμένη κατάργηση βέβαια αφορά τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, εταιρικές εκδηλώσεις, διαφημίσεις ή προωθητικές ενέργειες. Στόχος τους όμως είναι η ευαισθητοποίηση της βιομηχανίας, των επαγγελματιών του κλάδου και των καταναλωτών, ώστε να καταργηθούν κάποια στιγμή πλήρως.

«Αναγνωρίζουμε ότι ένα καλαμάκι ή ένας αναδευτήρας ποτών χρησιμοποιείται μόνο για λίγα λεπτά, ωστόσο χρειάζονται πολλά χρόνια για να διασπαστεί ενώ συχνά δεν αποσυντίθεται πλήρως με αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τις θάλασσες. Γι’ αυτό, αναλαμβάνουμε δράση προκειμένου να συμβάλλουμε στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση της βιομηχανίας, των επαγγελματιών του κλάδου και των καταναλωτών», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΝΕΑΠ.

Οι ίδιοι πάλι συστήνουν για τις περιπτώσει που το καλαμάκι ή ο αναδευτήρας είναι απαραίτητα σε κάποιο ποτό, να προτιμώνται οι ανακυκλώσιμες βιοδιασπώμενες εναλλακτικές.




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, olivemagazine
Φώτο: Parallaxi Magazine

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου