Επιστολή Τσίπρα προς Ιερώνυμο για το Σκοπιανό


Τη συμβολή της Εκκλησίας «ώστε η Ελλάδα, με πνεύμα ενότητας και ορθού λόγου, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος, να αντιμετωπίσει με επιτυχία το θέμα των σχέσεων με την ΠΓΔΜ, όπως και τα άλλα εθνικά θέματα που την απασχολούν», ζητά από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πάντως ότι η Πολιτεία είναι η «συνταγματικά υπεύθυνη για την διαχείριση των εθνικών θεμάτων».

Ο πρωθυπουργός, απαντώντας στη χθεσινή επιστολή του κ. Ιερώνυμου, σε σαφώς πιο ήπιο τόνο από την τοποθέτηση του υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνει ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τις σκέψεις που διατυπώνει ο Αρχιεπίσκοπος «με την δέουσα προσοχή» και «θα λάβει σοβαρά υπόψη όσα ανέφερε για την εκκλησιαστική πτυχή του θέματος».

Ακόμη, επισημαίνει ότι «η εθνική ομοψυχία θεμελιώνεται στη σύνεση, στον διάλογο, στον σεβασμό των διαφορετικών απόψεων, αλλά και των διακριτών ρόλων», προσθέτοντας ότι, αντιθέτως, «υπονομεύεται από κραυγές, εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας, ακρότητες που εν ονόματι του έθνους οδήγησαν στο παρελθόν σε εθνικές ήττες».






Περισσότερα: πηγή
Φώτο: Lepanto TV

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου