Έτοιμη να μπλοκάρει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ η Τουρκία αν δεν γίνουν δεκτά με το όνομα «Μακεδονία»


Η Τουρκία εμφανίζεται έτοιμη να μπλοκάρει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αν αυτά δεν έχουν το όνομα «Μακεδονία», όπως τα έχει αναγνωρίσει. Αν συμβεί αυτό τότε θα πρόκειται για ένα ακόμη πεδίο σύγκρουσης με τις ΗΠΑ οι οποίες ασκούν πιέσεις στην Ελλάδα να ξεπεραστεί ο σκόπελος του ελληνικού βέτο το 2008 και να μπουν τα Σκόπια στη Συμμαχία.

Είναι προφανές ότι και η Τουρκία θέλει να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, αφού θα έχει ακόμη μία φωνή «δική της». Αν, όπως αναφέρουν site των Σκοπίων, η Άγκυρα προκαλέσει αντιδράσεις θα το κάνει για να δημιουργήσει προβλήματα στην Ελλάδα, αλλά και να θέσει δικούς της όρους στις ΗΠΑ σε μία περίοδο που οι σχέσεις τους βρίσκονται στο ναδίρ.

Εκτιμούν στην Τουρκία πώς για την επίλυση του θέματος της ονομασίας, έστω και με μια σύνθετη ονομασία και το ξεπούλημα του όρου «Μακεδονία», η Αθήνα θα ζητήσει κάποια ανταλλάγματα τα οποία θα έχουν την ενίσχυση της θέσης της στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ανατολικής Μεσογείου. Αυτός είναι ο λόγος που η Τουρκία δεν θέλει να κάνει εύκολη την λύση.





Περισσότερα: pentapostagma
Φώτο: NewsIT

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου