Αλιγάτορες επιβιώνουν στον πάγο βγάζοντας το μισό κεφάλι έξω


Υπεύθυνοι σε πάρκο βάλτων και άγριας ζωής της Βόρειας Καρολίνας κατέγραψαν μια πολύ σπάνια σκηνή που εξηγεί πώς επιβιώνουν οι αλιγάτορες σε μια παγωμένη λίμνη. 

Τα ψυχρόαιμα ζώα ουσιαστικά αφήνουν τους εαυτούς τους να παγώσουν στη θέση τους, με τις μύτες τους ακριβώς πάνω από την επιφάνεια, σύμφωνα με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook από το Shallotte River Swamp Park στην Ocean Isle Beach. 

Αυτό που βλέπουν οι περαστικοί είναι η άκρη από τα σαγόνια τους και δόντια. Ο πάγος στην περιοχή σχηματίστηκε την περασμένη εβδομάδα όταν μια ισχυρή καταιγίδα έπληξε την ακτογραμμή με ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών. 

Οι αλιγάτορες φαίνεται να γνωρίζουν ενστικτωδώς πότε το νερό πρόκειται να παγώσει, λέει ο Χάουαρντ, ο οποίος είναι γενικός διευθυντής του πάρκου. Αντιδρούν αστραπιαία με το να βγάλουν τη μύτη τους πάνω από την επιφάνεια ακριβώς τη σωστή στιγμή, επιτρέποντας στο νερό να παγώσει γύρω τους. 

Οι αλιγάτορες εισέρχονται στη συνέχεια σε κατάσταση αδρανοποίησης και πέφτουν σε λήθαργο. Οι αλιγάτορες μπορούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματος τους σε όλες τις καιρικές συνθήκες, δήλωσαν οι αξιωματούχοι του πάρκου και ουσιαστικά μπορούν να παραμείνουν παγωμένοι στη θέση τους μέχρι να λιώσει ο πάγος.

Περισσότερα: tilestwra
Share on Google Plus

About Γεώργιος Τσε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου