Πέθανε στη φυλακή ηγετικό στέλεχος της Κου Κλουξ Κλαν


Πέθανε στη φυλακή ηγετικό στέλεχος της Κου Κλουξ ΚλανΟ Εντγκαρ Ρέι Κίλεν εξέτινε ποινή κάθειρξης 60 ετών για τον ρόλο του στις δολοφονίες, πριν από μισό και πλέον αιώνα, τριών νεαρών αγωνιστών για τα πολιτικά δικαιώματα στις ΗΠΑ.
    
Αλλοτε ηγετικό στέλεχος της Κου Κλουξ Κλαν, που είχε καταδικαστεί για τρεις ρατσιστικές δολοφονίες – οι οποίες ενέπνευσαν τον σκηνοθέτη Αλαν Πάρκερ για την ταινία Ο Μισισιπής Καίγεται (Mississippi Burning, 1988) – απεβίωσε στη φυλακή σε ηλικία 92 ετών, γνωστοποίησε την Παρασκευή η αμερικανική διεύθυνση σωφρονιστικών καταστημάτων.

Ο Εντγκαρ Ρέι Κίλεν εξέτινε ποινή κάθειρξης 60 ετών για τον ρόλο του στις δολοφονίες, πριν από μισό και πλέον αιώνα, τριών νεαρών αγωνιστών για τα πολιτικά δικαιώματα στις ΗΠΑ. Κατά τα φαινόμενα πέθανε από φυσικά αίτια, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία φυλακών της Πολιτείας του Μισισιπή.

Τον Ιούνιο του 1964, κατά τη διάρκεια του «καλοκαιριού της ελευθερίας», οι δολοφονίες του Αντριου Γκούντμαν, 20 ετών, του Μάικλ Σουέρνερ, 24 ετών, και του Τζέιμς Τσέινι, 21 ετών, είχαν συγκλονίσει την Αμερική.








Περισσότερα: πηγή
Φώτο: Zougla

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου