Αϊτή: Δεν είμαστε χώρα - απόπατος κ. Τραμπ

    
Η κυβέρνηση της Αϊτής χαρακτήρισε "απαράδεκτες" τις δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος της, κρίνοντας ότι είναι απλουστευτικές και ρατσιστικές, με μια ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή, ανήμερα της επετείου από τον μεγάλο σεισμό που στοίχισε τη ζωή σε 200.000 ανθρώπους το 2010.

"Η αϊτινή κυβέρνηση καταδικάζει σθεναρά αυτές τις αποκρουστικές και απεχθείς δηλώσεις που, αν αποδειχθούν αληθινές, θα ήταν, από κάθε άποψη, απαράδεκτες δεδομένου ότι αντικατοπτρίζουν μια απλουστευτική και ρατσιστική άποψη παντελώς λανθασμένη" ανέφερε στην ανακοίνωση. "Θα ήταν, επιπροσθέτως, ασύμβατες με τους πολλαπλούς δεσμούς που έχουν υφανθεί στη μακρά ιστορία φιλίας που ενώνει τους λαούς των δύο παλαιότερων δημοκρατιών της αμερικανικής ηπείρου", πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε μέσω του Twitter ότι "ουδέποτε είπε κάτι προσβλητικό για τους Αϊτινούς". Σύμφωνα όμως με πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Τραμπ κατήγγειλε τη μετανάστευση από "χώρες-απόπατους" όπως η Αϊτή ή οι αφρικανικές χώρες. 






Περισσότερα: πηγή
Φώτο: Real

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου