Κίνα: 280.000 ευρώ από δωρεές για το "παγωμένο αγόρι"


Η φωτογραφία που έγινε viral και άνοιξε την πόρτα για τη βοήθεια στην οικογένεια Fuman, όταν έγινε γνωστό ότι το 8χρονο "παγωμένο" αγόρι αναγκάζεται να περπατήσει περίπου 4 χλμ στους μείον 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο 8χρονος Wang Fuman από την Κίνα εμφανίστηκε σε φωτογραφία στο διαδίκτυο με παγωμένα τα μαλλιά και το πρόσωπο, προκαλώντας ποικίλα σχόλια σε όλον τον πλανήτη και κάπως έτσι έγινε το "παγωμένο αγόρι".

Η φωτογραφία του 8χρονου, το κεφάλι του οποίου είχε καλυφθεί με πάγο κατά τη διαδρομή του για το σχολείο, όχι μόνο έγινε viral στο διαδίκτυο, αλλά ευαισθητοποίησε χιλιάδες ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη, οι οποίοι συγκέντρωσαν πάνω από 280.000 ευρώ δωρεές, προκειμένου το φτωχό παιδί και η οικογένειά του, να αποκτήσουν ένα μεταφορικό μέσο και να αποφύγουν μελλοντικές ταλαιπωρίες.

Κάποιοι το αντιμετώπισαν με χιούμορ. Κάποιοι άλλοι χρήστες, όμως, διέκριναν πίσω από το «παγωμένο αγόρι», το δράμα και τη φτώχεια που βιώνει η οικογένεια Fuman. 

Το παιδί αναγκάζεται να περπατά σχεδόν 4 χιλιόμετρα κάθε μέρα, μέσα στον απόλυτο παγετό, ή στη βροχή και την αφόρητη ζέστη, προκειμένου να πάει στο σχολείο του.

Την Τρίτη, όταν ανέβηκε η φωτογραφία στο διαδίκτυο, η θερμοκρασία στην περιοχή Λουντιάν της Κίνας, έδειχνε μείον 9. Χρήστες του διαδικτύου οργάνωσαν έρανο και οι δωρεές που συγκεντρώθηκαν σε διάστημα μόλις δύο ημερών, έφτασαν τα 2.159.100 γουάν, ή 283.000 ευρώ!

Οι δωρεές δόθηκαν στο Yunnan Youth Development Foundation, το οποίο σε συνεργασία με το τοπικό δίκτυο Zhaotong Youth Development Foundation, ανέλαβαν να συντονίσουν την όλη προσπάθεια, να συγκεντρωθούν τα χρήματα και να αποδοθούν στην οικογένεια Fuman.
Πηγή: pagenews
Φώτο: 
Share on Google Plus

About Γεώργιος Τσε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου