Χρήστος Γιάνναρης: Αποκλειστική συνέντευξη στον δορυφόρο


Πολυτάλαντος και χαρισματικός, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι οι δύο λέξεις που χαρακτηρίζουν τον Χρήστο Γιάνναρη. Κατάγεται από την Καλαμάτα αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Από μικρός είχε μαγευτεί από το σινεμά και έτσι δεν άργησε να ασχοληθεί. 

Έχει παίξει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως "οι δρόμοι της πόλης, επιθυμίες, θα σε δω στο πλοίο, άνω κάτω, 40 κύματα, έρωτας και πολλές άλλες" έχει παίξει και σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες όπως "Straight story, Θηλυκή εταιρεία, Ψυχραιμία". 

Έχει συνεργαστεί με το Ελεύθερο θέατρο και με το Εθνικό θέατρο σε πολλές παραστάσεις με τελευταία τον" Άμλετ ο Β"  με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη.

Εμείς τον συναντήσαμε και κάναμε μια κουβέντα μαζί του.


Χρήστο πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με τον χώρο του θεάματος; Πως σε κέρδισε η υποκριτική;

Από μικρό παιδί έβλεπα πολύ κινηματογράφο και ήθελα να μπω μέσα στο πανί να παίξω και εγώ. Είχα μαγευτεί. Μεγαλώνοντας ήταν φυσικό να θέλω να γίνω ηθοποιός του σινεμά. Δεν ήξερα ότι υπήρχε θέατρο. Όταν τελείωσα το σχολείο πήγα κατευθείαν στη Δραματική Σχολή. Αυτό ήταν.


Έχεις κάνει πολλές δουλειές τόσο στο θέατρο όσο στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Έχεις ξεχωρίσει κάποια από αυτές;

Όλες οι δουλειές που έχω κάνει στο θέατρο στην τηλεόραση και στο σινεμά ήταν δουλειές που τις αγάπησα. Από Όλες τις δουλειές κέρδισα κάτι. Αυτό το κάτι έχτισε τον χαρακτήρα μου στο πέρασμα των χρόνων. Με βοήθησε σήμερα να είμαι ένας ισορροπημένος άνθρωπος. Γνώρισα ανθρώπους πού μέχρι και σήμερα είναι δίπλα μου. Αληθινοί φίλοι. Πολύ σπουδαίο.


Δυσκολεύτηκες τόσο κάποια στιγμή στην ζωή σου που να ήσουν στα πρόθυρα να παραιτηθείς;

Η δουλειά του ηθοποιού εκτός από μαγική είναι και πολύ δύσκολη. Εκεί πού τα έχεις όλα την επόμενη μέρα δεν έχεις τίποτα. Θέλει γερο στομάχι και ψυχραιμία. Θέλει γνώσεις γιατί οι γνώσεις σου καθαρίζουν το τοπίο μπροστά σου. Ποτέ δεν σκέφτηκα να φύγω από τον χώρο.Την αγαπώ την υποκριτική.


Είσαι πολυτάλαντος μπορώ να πω, τόσο σε δραματικούς όσο και σε κωμικούς ρόλους. Που πιστεύεις ότι ταιριάζεις περισσότερο;

Μου αρέσουν και οι δραματικοί και οι κωμικοί ρόλοι. Έχει ένα προβάδισμα η κωμωδία γιατί την ώρα της παράστασης που καταφέρνεις να κάνεις τον κόσμο να γελάσει είναι απίστευτο το συναίσθημα που νιώθεις. Είναι πιο δύσκολο είδος η κωμωδία. Μου αρέσουν όμως εξίσου και τα δύο είδη. 


Σε χάσαμε για ένα διάστημα και αυτό γιατί έφυγες για λίγο για την Γερμανία; Τελικά απέδωσε αυτή η απόφαση;

Όταν ξεκίνησε η κρίση στη χώρα μας οι δουλειές μειώθηκαν κατά πολύ. Έπρεπε να βρω τρόπο να κάνω κάτι. Πήγα στην Γερμανία και δούλεψα σαν ηθοποιός. Ήταν πολύ δύσκολα γιατί ξεκίνησα πάλι από το μηδέν. Με βοήθησε το ότι έχω συγγενείς εκεί. Νομίζω τώρα που το σκέφτομαι ότι καλά έκανα και πήγα. Πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. 


Τι θα συμβούλευες την νέα γενιά των ηθοποιών;

Δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αν ένα παιδί θέλει να γίνει ηθοποιός να το κάνει γιατί δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό. Γιατί το θέλει η ψυχή του. Είναι σκληρή δουλειά. Και με τις ψυχές μας δεν παίζουμε. 


Φέτος σε συναντάμε σε μια πολύ επιτυχημένη παράσταση. Μίλησε μας για αυτήν;

Φέτος έχω τη χαρά να παίζω σε ένα εξαιρετικό έργο των Ρέππα- Παπαθανασίου το "Άντρες έτοιμοι για όλα". Κάνουμε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και η ανταπόκριση του κοινού είναι απίστευτη. Ετοιμαζόμαστε να πάμε Θεσσαλονίκη στις 25 Δεκεμβρίου μέχρι τις 14 Ιανουαρίου. Μετά ακολουθούν άλλες πόλεις. Έχω μεγάλη χαρά.


Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια

Μετά το τέλος των παραστάσεων δεν ξέρω ακριβώς τι θα κάνω. Βρίσκομαι σε φάση συζητήσεων.



Σε ευχαριστούμε πολύ Χρήστο σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία...

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου