Γλυκό Καμινάδα: Το πιο διάσημο γλύκισμα από τη Βουδαπέστη, προσγειώθηκε στην Ελλάδα


Το φαγητό του δρόμου, κατά το κοινώς λεγόμενον street food, απέκτησε το παραδοσιακό, ξεχωριστό, μυρωδάτο και πλέον ελληνικότατο γλυκό του. Ανακαλύψτε την Καμινάδα… ψήνεται κάπου γύρω σας.

Τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα του Μαΐου, η καρδιά της Αθήνας «χτυπούσε» στους ρυθμούς του Street Food, από το παλαιό αμαξοστάσιο στο Γκάζι, απέναντι από την Τεχνόπολη. Ανάμεσα στα περίπτερα της έκθεσης, όπου ειδικοί του γρήγορου, νόστιμου, αλλά και πρωτότυπου φαγητού στο χέρι, την προσοχή μας τράβηξε ένα ιδιαίτερο γλυκό. Ένα γλυκό… στη σούβλα, με καταγωγή από τις όχθες του Δούναβη και την όμορφη Βουδαπέστη.

Η Καμινάδα είναι ένα ιδιαίτερο γλύκισμα, φτιαγμένο από αφράτο ζυμάρι το οποίο τυλίγεται γύρω από ένα ειδικό σκεύος, βουτά στη ζάχαρη και καραμελώνει πάνω από τη φωτιά. Η συνέχεια όμως είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή. Το γλυκό σερβίρεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους: «πανάρεται» σε κανέλα και ζάχαρη – όπως είναι η παραδοσιακή ουγγρική εκδοχή του – γεμίζει απολαυστική πραλίνα και σπασμένο μπισκότο, ινδική καρύδα ή/και διάφορα χρωματιστά καραμελάκια.







Περισσότερα: dailyathens
Φώτο: news247

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου