Επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα - Η χαμένη ευκαιρία στο Προεδρικό Μέγαρο


Ηταν ίσως μία από τις πιο δύσκολες (και εθνικά επώδυνες) στιγμές της ιστορίας μας όταν άκουγες και έβλεπες έναν έξαλλο Ερντογάν μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο, ανάμεσα στην τουρκική και ελληνική σημαία να θέλει να δείξει ποιο είναι το αφεντικό ανάμεσα στις δύο χώρες και στην περιοχή. Ούτε καν κοίταζε τον συνομιλητή του που ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλος που και αυτός και όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα των επίσημων δηλώσεων στο Προεδρικό αιφνιδιάστηκαν από την απρόσμενη (για την χώρα μας) τροπή που πήρε η συζήτηση ανάμεσα στους δύο προέδρους.

Ο Τούρκος Πρόεδρος άκουγε τα όσα έλεγε στην πρωτολογία του ο κ. Παυλόπουλος. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είχε μπροστά του έναν κόκκινο φάκελο, έβγαζε κάθε λίγο και λιγάκι ένα μπλοκάκι και σημείωνε ορισμένες παρατηρήσεις, την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόταν στη Συνθήκη της Λωζάνης και πώς αυτή δεν πρέπει να αναθεωρηθεί. 

Εν συνεχεία του πέρασαν και δεύτερο σημείωμα (ή σκονάκι) με το κατά κεφαλήν εισόδημα της μουσαλμανικής μειονότητας στη Θράκη, που είναι, όπως του έγραψαν, πολύ λιγότερο από το κατά κεφαλήν εισόδημα των υπολοίπων Ελλήνων. Ο κ. Ερντογάν διάβασε τα ραβασάκια, τα αποστήθιζε και εν συνεχεία τα τοποθετούσε σ΄ένα τραπεζάκι με λουλούδια που είχε μπροστά του. Και βεβαίως όταν ήρθε η ώρα τα χρησιμοποίησε καταλλήλως...








Περισσότερα: news.in
Φώτο: Cnn

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου