Επεισόδια στο συλλαλητήριο για τον Γρηγορόπουλο


Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στο Σύνταγμα, με νεαρούς να πετούν κατά διαστήματα πέτρες και φωτοβολίδες κατά αστυνομικών και να προκαλούν φθορές σε καταστήματα. Νωρίτερα, στα Προπύλαια, ομάδες νεαρών με κουκούλες επιτέθηκαν με πέτρες κατά υποκαταστήματος τράπεζας, έσπασαν με ρόπαλα φανάρια και στάσεις λεωφορείων και έστησαν οδοφράγματα με φωτιές σε κάδους απορριμμάτων σε Ακαδημίας, Πανεπιστημίου και Σταδίου. 

Τα επεισόδια σημειώθηκαν την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το μαθητικό συλλαλητήριο για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Το μαθητικό συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:00 και παράλληλα διασκορπίστηκαν οι ομάδες των κουκουλοφόρων που προκαλούσαν την ένταση.

Στη «δράση» των νεαρών δεν απάντησε η αστυνομία, που παρέμεινε σε διακριτική απόσταση καθ' όλη τη διάρκειας της έντασης.

Παράλληλα, μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Πάτρας το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της πορείας για την συμπλήρωση εννέα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στις 17:00 έχει προγραμματισθεί νέα συγκέντρωση στα Προπύλαια από ομάδες αντιεξουσιαστών.

Επίσης, κάλεσμα ομάδων αντιεξουσιαστών υπάρχει για τις 18:00 στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης.





Περισσότερα: news.in
Φώτο: Reader

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου