Πέντε φόροι - «φωτιά» μέχρι τέλος Δεκεμβρίου


Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους διαφορετικά από την 1η του νέου έτους θα πληρώσουν τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που προβλέπει η νομοθεσία  

Ούτε ένας ούτε δύο αλλά πέντε φόρους φόροι πρέπει να έχουν πληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, κάτι που σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι, καλούνται για ακόμη μια φορά να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τακτοποιήσουν τις τελευταίες φορολογικές εκκρεμότητες της χρονιάς, διαφορετικά από την 1η του νέου έτους θα πληρώσουν τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που προβλέπει η νομοθεσία.

Παραδοσιακά ο τελευταίος μήνας του έτους είναι ο πιο «βαρύς» φορολογικά για νοικοκυριά και επιχειρήσεις καθώς περιλαμβάνει εκτός των φόρων και τις υπολοίπων υποχρεώσεων και τα τέλη κυκλοφορία.


Αναλυτικότερα, οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν: 

ΕΝΦΙΑ: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων Θα πρέπει να πληρωθεί η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ. Και η τελευταία θα πληρωθεί μέχρι το τ Ιανουαρίου αλλά θα υπολογιστεί στο κλείσιμο του προϋπολογισμού του 2017. 

Φόρο εισοδήματος: Τα νομικά πρόσωπα θα πρέπει να καταβάλλουν την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ. Το 2019 θα κλείσει τελικώς με λιγότερες εισπράξεις από τον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων σε σχέση με το 2016.

Γονικές παροχές ή δωρεές χρηματικών ποσών: Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αυξημένη κίνηση στις εφορίες για γονικές παροχές και δωρεές. Πολλοί φορολογούμενοι υπό τον φόβο των τεκμηρίων διαβίωσης μεταβιβάζουν στα παιδιά τους τα ακίνητά τους ή ακόμα και χρηματικά ποσά.

ΦΠΑ: Οι επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία 3ηςκατηγορίας (ή διπλογραφικού συστήματος όπως είναι η νέα ονομασία) θα πρέπει να καταβάλλουν τον ΦΠΑ Νοεμβρίου. 

Τέλη κυκλοφορίας του 2018: Στο Taxisnet έχουν ήδη αναρτηθεί τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία παραμένουν αμετάβλητα συγκριτικά με πέρυσι, και οι φορολογούμενοι αναμένεται θα καταβάλουν ακριβώς το ίδιο ποσό με αυτό που πλήρωσαν τον Δεκέμβριο του 2016. 


Περισσότερα: news.in
Φώτο: Goodnet
Share on Google Plus

About Γεώργιος Τσε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου