Τελείως διαφορετικό το Δημόσιο σε ένα χρόνο


Στα τέλη του 2018, το Δημόσιο θα έχει μία εντελώς διαφορετική εικόνα: Αυτό τουλάχιστον υποσχέθηκε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας χθες στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό 2018. 

Έτσι, σύμφωνα με την κ Γεροβασίλη, στις αρχές του νέου έτους πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης του Ενιαίου Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (HRMS). Διευκρινίζεται πως το σύστημα αυτό περιλαμβάνει τόσο την πρόσληψη και την υπηρεσιακή εξέλιξη στο Δημόσιο, όσο και τις μετακινήσεις, την εκπαίδευση και επιμόρφωση των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και τις εκθέσεις της πολύπαθης – έως τώρα – αξιολόγησης των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Παράλληλα, μεγάλο στοίχημα για το υπουργείο είναι το e-kep, όπου οι πολίτες και οι επιχειρήσεις θα εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά. 

«Αξιοποιούμε διεθνείς, καλές πρακτικές, νέες πηγές χρηματοδότησης και στρατηγικές συμμαχίες. Έχουμε ήδη εκκινήσει τη συνεργασία με τον ΟΟΣΑ για τη σταδιακή μετάβαση στο ψηφιακό ΚΕΠ (e-kep). Έτσι, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να εξυπηρετούνται άμεσα, χωρίς να απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία. Η συνεργασία αυτή βρίσκεται σε τελική φάση, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ)», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ Γεροβασίλη. 


Περισσότερα: news.in
Φώτο: CNN Greece
Share on Google Plus

About Γεώργιος Τσε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου