Η Apple εξαγοράζει τη Shazam


Καθώς η Spotify συνεχίζει να εισέρχεται σε δημόσια εγγραφή, η Apple κάνει μια δική της κίνηση για να επιταχύνει το παιχνίδι της στις μουσικές υπηρεσίες. H καλιφορνέζικη εταιρεία είναι κοντά στην απόκτηση του Shazam, της δημοφιλούς εφαρμογής που επιτρέπει στους χρήστες κινητών συσκευών να αναγνωρίζουν οποιοδήποτε τραγούδι, τηλεοπτική εκπομπή, ταινία ή αγγελία σε δευτερόλεπτα, ακούγοντας ένα ηχητικό κλιπ ή (για παράδειγμα, μια διαφήμιση).

Η συμφωνία φέρεται να έχει υπογραφεί και σύμφωνα με το διεθνή τύπο, και θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η μεταφορά της ημερομηνίας επίσημης ανακοίνωσης της συμφωνίας.

Πηγές ανέφεραν ότι η συμφωνία ανέρχεται σε εννεαψήφιο αριθμό. Άλλη πηγή την κοστολόγησε στα 300 εκατομμύρια λίρες (401 εκατομμύρια δολάρια). Ωστόσοοι αριθμοί που ακούγονται φαίνεται να είναι χαμηλότεροι από τα 1,02 δισεκατομμύρια δολάρια (σύμφωνα με την PitchBook), της αποτίμησης της αξίας των χρημάτων που πήρε η εταιρεία στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της το 2015.

Σε γενικές γραμμές, η Shazam έχει συγκεντρώσει 143,5 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές μεταξύ των οποίων οι Kleiner Perkins, DN Capital του Λονδίνου, IVP, αλλά και από στρατηγικούς επενδυτές όπως οι Sony Music, Universal Music και Access Industries. Η Kleiner Perkins επένδυσε επίσης και στην ανταγωνίστρια εταιρεία, SoundHound.







Περισσότερα: news
Φώτο: AppleWorldHellas

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου