Ο χειμώνας έρχεται: Πέφτει έως 10 βαθμούς η θερμοκρασία


Αλλάζει άρδην ο καιρός αυτή την εβδομάδα, που θα είναι έντονα χειμωνιάτικη με κύρια χαρακτηριστικά τους ψυχρούς βοριάδες, την πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς, καθώς και τις χιονοπτώσεις στα πεδινά στην βόρεια Ελλάδα.

Οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν σε περιορισμένο βαθμό, ενώ η ένταση των ανέμων δεν θα προκαλέσει προβλήματα.

Ειδικότερα, σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, αρχικά στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα, και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα.  

Τα φαινόμενα στην Ανατολική Θεσσαλία, στη Χαλκιδική και στο Αιγαίο θα είναι τοπικά έντονα, ενώ ενδέχεται να συνοδευτούν από σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας. Από τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο, όπου το βράδυ θα ενταθούν. Μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί, με τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ να περιορίζονται στη βορειοανατολική χώρα.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς ενισχυόμενοι σε σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι, αλλά γρήγορα θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.





Περισσότερα: πηγή
Φώτο: NewsIt

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου