Στη Σύμη η «Ευρυδίκη»: Αυτοκίνητα στη θάλασσα, έρευνες για εγκλωβισμένους


Αυτοκίνητα έπεσαν στο λιμάνι της Σύμης λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί, λόγω του φαινομένου «Ευρυδίκη». Οι πληροφορίες αναφέρουν τρία αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από ορμητικό χείμαρρο, ωστόσο  ο δήμαρχος του νησιού, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι πρόκειται για 10 με 12 οχήματα.

Στο σημείο σπεύδει πλωτό του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιος εγκλωβισμένος, ενώ αναμένονται και δύτες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής «λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν κατά τις απογευματινές ώρες, στο νησί της Σύμης, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου ΠΣ Βασίλειου Καπέλιου, η Υπηρεσία μας μεταβαίνει με πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή από τη Ρόδο με 10 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και 9 αντλητικά μέσα, προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των ζημιών. Επίσης σε ετοιμότητα βρίσκεται μία αερομεταφερόμενη ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ με τον εξοπλισμό τους».

Τόνοι από μπάζα έχουν κλείσει τους δρόμους και σύμφωνα με τον δήμαρχο απαιτείται πολλή δουλειά. Συνεργείο του δήμου προσπαθεί με το μηχάνημα που διαθέτει να ανοίξει κάποιους δρόμους.

Ακόμη, αναμένεται να μεταφερθούν, το βράδυ, δέκα άτομα καθώς και πυροσβεστικά οχήματα από τον πυροσβεστικό σταθμό Ρόδου, προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των ζημιών.


Περισσότερα: news.in
Φώτο: Altsantiri
Share on Google Plus

About Γεώργιος Τσε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου