3 τρόποι για να καταλάβετε πως παρακολουθούν το κινητό σας.


Όλοι ξέρουμε πως η τεχνολογία μας παρέχει μεγάλες διευκολύνσεις αλλά δυστυχώς δεν παρέχει πάντοτε ασφάλεια στα δεδομένα που καταγράφονται προς εξυπηρέτησή μας. Δείτε λοιπόν τρεις απλούς τρόπους να ελένξετε αν το κινητό σας είναι "κρατάει" καλά τα μυστικά του:

   Το πιο γνωστό σε όλους, από την εποχή μάλιστα που κυκλοφορούσαν μόνο τα σταθερά τηλέφωνα στην αγωρά, είναι η δημιουργία θορύβου στο ακουστικό. Τις παλιότερες εποχές βέβαια που η τεχνολογία δεν ήταν τόσο εξεληγμένη ήταν πιο εύκολο να διακρίνουμε τους χαρακτηριστικούς θορύβους όπου μηχανοκίνητοι αυτοματισμοί έμπαιναν σε λειτουργία και ξεκινούσε η καταγραφή της συνομιλίας μας. 
    Πλέον τα κινητά και τα ρολόγια μας όμως δεν είναι απλοί μηχανισμοί που χρησιμοποιούνται μόνο για τις συνηθισμένες χρήσεις. Άνθρωποι που θαυμάζουν την εξέλιξη της τεχνολογίας, αλλά και άνθρωποι του αθλητισμού, της μουσικής, της φωτογραφίας, άνθρωποι με προβλήματα υγείας κτλ έχουν γίνει ένα με την τεχνολογία. Φωτόγραφίες, GPS, μηνύματα, βιβλία, δουλειά γραφείου, παρακολούθηση σωματικών λειτουργιών, καταγραφή αθλητικών δραστηριοτήτων και τόσα άλλα, μας ακολουθούν καθημερινά όπου κι αν πάμε. Όπως όμως οι κοινοί υπολογιστές κινδυνεύουν από hackers έτσι πλέον κινδυνεύουν τα κινητά και τα ρολόγια μας. Το κακόβουλο όμως λογισμικό χρησιμοποιεί μέρος της μνήμης και ο επεξέργαστής έχει περισσότερες πληροφορίες να διευθετήσει σε περίπτωση που "τρέχει" παράλληλα κάποιο πρόγραμμα. Έτσι η μπαταρία της συσκευής μας αδειάζει πιο γρήγορα και η θερμοκρασία του κινητού μας αυξάνει περισσότερο. 




www.parianna.gr
http://ekea.gr/

  

http://www.orizondas.gr/

About viernes

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου