Χάρτινο εισιτήριο τέλος από την Πέμπτη: Οδηγός «επιβίωσης» στην εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου


Υποχρεωτική από τις 16 Νοεμβρίου η χρήση ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών - Από Δευτέρα κλείνουν οι μπάρες στους σταθμούς - Νέα εκπτωτική πολιτική από τον ΟΑΣΑ - Πού θα ανταλλάσσετε τα χάρτινα εισιτήρια με ηλεκτρονικά

Έρχεται και τυπικά το «τέλος εποχής» στα χάρτινα εισιτήρια και κάρτες, αφού παύουν να ισχύουν από την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, όταν και καθίσταται υποχρεωτική η χρήση ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών. 

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, από την Πέμπτη η πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα γίνεται μόνο με ισχύοντα ηλεκτρονικά μέσα κομίστρου (προσωποποιημένες κάρτες, ανώνυμες κάρτες, πολλαπλά εισιτήρια). Σημειώνεται επίσης πως οι κάτοχοι ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών επικυρώνουν τα εισιτήριά τους και στο δίκτυο του Προαστιακού.

Επιπλέον, από τη Δευτέρα, 20/11/2017, θα αρχίσει σταδιακά το κλείσιμο των πυλών του δικτύου και συνεπώς οι επιβάτες, τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο, μπορεί να συναντούν κλειστές πύλες. Στους σταθμούς που θα κλείνουν οι πύλες, θα υπάρχει υπεύθυνος για την εξυπηρέτηση προσώπων που δεν έχουν λάβει ακόμα προσωποποιημένη κάρτα (π.χ. άνεργοι, ΑΜΕΑ, άλλοι δικαιούχοι). Το κλείσιμο των πυλών θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2017.





Περισσότερα: πηγή
Φώτο: ΤηλεΓΡΑΦΗΜΑ

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου