Ένα υπέροχο πτηνό θύμα της οικολογικής καταστροφής. Φώτο σοκ


Κάτοικος της ευρύτερης περιοχής όπου τις τελευταίες ώρες σημειώνετε η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή εντόπισε μέσα ένα σπάνιο πτηνό που είχε κολλήσει στο μαζούτ πιθανόν κατά την προσπάθεια του να τραφεί.

Πρόκειται για ένα πτηνό με την ονομασία Αλκυόνη η αλλιώς ψαροπούλι. Έχει κοντά φτερά, τρέφετε με ψάρια και γεννάει τον χειμώνα.

Ο χρήστης πόσταρε την φωτογραφία του πτηνού και έγραψε απο κάτω:

Giorgos Moutafis
Χθες · 

Βρήκα στη θάλασσα της Σαλαμινας σήμερα το πρωί μια μικρή Αλκυόνη που είχε κολλήσει στο μαζούτ.Την έβγαλα στην ακτή και με την βοήθεια περαστικών της βγάλαμε( οσο μπορούσαμε) την πίσσα και το μαζούτ που είχε επάνω της.
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια τα παιδιά απο τον Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας αλλα και τον φίλο Κρίς απο την Greenpeace Greece που μετέφερε το πτηνό στην ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής.
Μόλις επικοινώνησα μαζί τους,το πουλί είναι ακόμη ζωντανό και ήδη του κάνουν τις πρώτες πλύσεις για να φύγει η απανθρωπιά μας απο πάνω του.




Λίγες ώρες αργότερα με νέο πόστ ανακοίνωσε πως το άτυχο ζωάκι δεν τα κατάφερε. Αυτές είναι κάποιες από τις συνέπειες της μεγάλης οικολογικής καταστροφής που πλήττει τον Σαρωνικό τα τελευταία 24ωρα.  




Πηγή: Πρώτο Θέμα
Φώτο: MyPhotoPics 

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου