Σάλος στην Αίγυπτο για τη γυμνή φωτογράφιση μοντέλου σε αρχαία μνημεία


Την οργή των Αιγυπτίων προκάλεσε η γυμνή φωτογράφηση μοντέλου από το Βέλγιο με φόντο σημαντικά αρχαία μνημεία της χώρας, καθώς κρίθηκαν άκρως προσβλητικές για την παράδοση της χώρας.

Το αποτέλεσμα ήταν το μοντέλο Marisa Papen να συλληφθεί και το θέμα να λάβει μεγάλες διαστάσεις στην Αίγυπτο και διεθνώς, ενώ οι καλλιτεχνικές μεν, nsfw δε, φωτογραφίες έγιναν viral σε χρόνο ρεκόρ.

Οι επίμαχες φωτογραφίες τραβήχτηκαν κοντά σε παγκοσμίου φήμης αιγυπτιακά μνημεία, όπως οι Πυραμίδες της Γκίζας και ο ναός του Καρνάκ στο Λούξορ από τον Αυστραλό φωτογράφο Jesse Walker και «ανέβηκαν» στην επίσημη ιστοσελίδα της Marisa Papen.

Αν και το οι αιγυπτιακές αρχές επιχείρησαν αρχικά να υποβαθμίσουν το θέμα, αμφισβητώντας ακόμη και την εγκυρότητας των φωτογραφιών, τα γεγονότα υποδεικνύουν ότι το μοντέλο και ο φωτογράφος κατάφεραν να ξεπεράσουν όλα τα «εμπόδια» ασφαλείας προκειμένου η φωτογράφηση να έχει στο φόντο τα ιστορικά μνημεία.

Η φωτογράφηση, που φέρεται να έγινε τον περασμένο Απρίλιο, προκάλεσε την οργή του πολιτικού κόσμου στην Αίγυπτο, με το θέμα να φτάνει ακόμη και στη βουλή αυτή την εβδομάδα, ενώ ειδικά η Papen δέχθηκε δριμείες προσωπικές επιθέσεις και απειλητικά μηνύματα στο Διαδίκτυο.
Περισσότερα: πηγή
Share on Google Plus

About Γεώργιος Τσε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου