Ο ισχυρότερος σεισμός των τελευταίων 100 ετών στο Μεξικό: 34 μέχρι τώρα οι νεκροί


Ο αριθμός των νεκρών εχει ανέλθει στους 37 σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταμέτρηση - Σενάριο για χιλιάδες νεκρούς αν η περιοχή χτυπηθεί από τσουνάμι που θα προκαλέσει κάποιος μεγάλος μετασεισμός - Ένας νεκρός και στη Γουατεμάλα

Πρόβλεψη για δραματική αύξηση του αριθμού των νεκρών, καθώς η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται, κάνουν οι μεξικανικές αρχές, μετά τον σεισμό των 8,2 Ρίχτερ που χτύπησε την περιοχή. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταμέτρηση, η λίστα των θυμάτων έχει ανέλθει σε 37, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες και οι εγκλωβισμένοι από κτίρια που έχουν καταπέσει.

Όπως ανέφεραν στον τελευταίο απολογισμό τους οι μεξικανικές αρχές, 25 θάνατοι έχουν καταγραφεί στην πολιτεία Οαχάκα, εννέα στην Τσιάπας και άλλοι τρεις στην Τάμπασκο. Την ίδια στιγμή, μετεωρολόγοι προβλέπουν αριθμό νεκρών άνευ προηγουμένου, στην περίπτωση που προκληθεί μεγάλο τσουνάμι από κάποιον πιθανό μετασεισμό, τον οποίο αναμένουν οι επιστήμονες.

Ο τρόμος που ευλόγως προκαλεί μία τόσο ισχυρή σεισμική δόνηση, ενισχύθηκε από την παρατήρηση ενός μεγάλου αριθμού πολιτών για μυστηριώδεις λάμψεις στον ουρανό, αμέσως μετά το χτύπημα των 8,2 Ρίχτερ. 




Περισσότερα: πηγή

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου