H Kύπρος πρώτη σε όλη την Ευρώπη!


ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ Λάρνακας, ΑΕΛ και Απόλλων Λεμεσού έχουν μαζέψει ήδη 16.500 βαθμούς, δίνοντας στην Κύπρο 4.125 στην ειδική βαθμολογία!


Προφανώς είναι νωρίς. Οι πέντε από τις επτά αγγλικές ομάδες δεν έχουν αγωνιστεί ακόμα. Οι ισπανικές το ίδιο. Ομως και πάλι. Οι περισσότερες από αυτές έχουν ήδη πάρει το μπόνους των 4.000 βαθμών για την απευθείας είσοδό τους στους ομίλους του Champions League, όπερ σημαίνει πως έχουν δώσει ήδη το... μερίδιό τους στην ειδική βαθμολογία των χωρών.

Τι παρατηρεί όμως κανείς λίγο πριν αρχίσουν τα play off του Europa League; Πως η Κύπρος είναι πρώτη σε όλη την Ευρώπη! Οι τέσσερις κυπριακές ομάδες που μπήκαν στα προκριματικά έχουν ήδη μαζέψει 16.500 πόντους. Εχουν δώσει στην Κύπρο δηλαδή 4.125 βαθμούς μιας και η συνολική βαθμολογία των ομάδων διαιρείται με τον αριθμό των εκπροσώπων της κάθε ομοσπονδίας.

Αυτοί οι 4.125 βαθμοί έχουν την Κύπρο πρώτη σε όλη την Ευρώπη μπροστά από Ισραήλ (3.750 βαθμούς), Κροατία (3.250 βαθμούς), Δανία (3.125 βαθμούς), Αζερμπαϊτζάν (2.875 βαθμούς) και Αγγλία (2.714 βαθμούς). Η Κύπρος μάλιστα ξεκίνησε την ευρωπαϊκή της χρονιά ούσα στην 24η θέση και πλέον βρίσκεται στην 20η.

Εάν μάλιστα ο ΑΠΟΕΛ προκριθεί στους ομίλους του Champions League θα πάρει το μπόνους των 4.000 βαθμών και θα δώσει 1.000 στην Κύπρο και δεδομένα θ' ανέβει κι άλλο στην ειδική βαθμολογία. Η Κύπρος εκτός από τον ΑΠΟΕΛ στο Champions League έχει σήμερα να περιμένει και την ΑΕΚ Λάρνακας (εκτός με την Βικτόρια Πλζεν) αλλά και τον Απόλλωνα Λεμεσού (εντός με Μίντιλαντ). Στον προηγούμενο γύρο αποκλείστηκε η ΑΕΛ.

Οσο για τις ελληνικές ομάδες; Αυτές μέχρι στιγμής έχουν μαζέψει συνολικά 8.000 βαθμούς και έχουν δώσει στην Ελλάδα 1.600 βαθμούς.

Πηγή gazzetta.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου